In dit artikel bundelen we alle tot nu toe verschenen preview-video’s van het boek Springsteen in Nederland. En wellicht voegen we binnenkort ook nog nieuwe video’s toe.

‘Springsteen in Nederland’ is in Nederland gearriveerd

Op 2 maart kwamen de boeken vanuit de drukkerij in Nederland aan. Een klein deel werd bij ons thuisbezorgd. Het grootste deel ging naar het verzendhuis in Boxtel, waar de bestellingen voor de eerste bestellers zijn ingepakt. Naar verwachting worden de boeken 9 maart thuisbezorg door GLS (op Nederlandse adressen) bij iedereen die uiterlijk 28 februari heeft besteld. De volgende batch (bestellingen vanaf 1 maart) gaan eind maart met de pakketdienst mee.

Springsteens stamboom

In de vijfde preview-video blikken we vooruit naar het artikel over Springsteens stamboom in ons boek. Want dat is een van de bijzondere artikelen in ‘Springsteen in Nederland | 1975-2020’. Bruce zegt Nederlandse roots te hebben. Hoe ver gaan die eigenlijk terug? En is daar bewijs voor te vinden? In deze video een voorproefje van het artikel, toegelicht door Jos Westenberg en medeauteur Jan Rouwhorst.

1985

In de vierde preview-video van Springsteen in Nederland kijken we naar het jaar 1985. Bruce-fan Astrid van der Werf vertelt hoe ze als 15-jarige haar ouders overhaalde haar vanuit Friesland naar het concert in Rotterdam te laten gaan. Ook haalt ze herinneringen op aan de voorverkoopnachten bij de postkantoren. Astrid van der Werf schreef een concertverslag over het eerste Kuip-concert, 12 juni 1985, dat Springsteen en de E Street Band in Nederland gaven. En een artikel over de romantiek van de fysieke voorverkoop. Je kunt je overigens nog tot en met a.s vrijdag 15 januari aanmelden om jouw naam als Bruce-fan in het boek Springsteen in Nederland op te laten nemen.

Bekijk een aantal pagina’s uit het boek

Derde boekpreview: 1981

Patrick van den Nieuwenhof schreef een verslag over het concert van 29 april 1981 voor Springsteen in Nederland. In deze video leest hij daar een stukje uit voor.

Bekijk een aantal pagina’s uit het boek

Tweede boekpreview: 1978

Constant Meijers, oud-hoofdredacteur van Muziekkrant Oor, interviewde Springsteen maar liefst drie keer. In 1975 in New Orleans, in Rochester in 1978 en backstage na het concert in Ahoy in 1981. Daarmee is Meijers de Nederlandse journalist die Springsteen het vaakst geïnterviewd heeft.

Muriël Kleisterlee sprak Meijers voor het boek ‘Springsteen in Nederland’. In dit artikel vertelt de journalist niet alleen over zijn interviewervaringen, maar ook over de bijzondere concerten die hij in de VS meemaakte. In The Troubadour in Los Angeles (1974), in The Agora in Cleveland (1978) en het concert in Nassau Coliseum (31 december 1980). In deze video een vooruitblik van wat je van het artikel in ‘Springsteen in Nederland’ kunt verwachten.

Bekijk een aantal pagina’s uit het boek

Eerste boekpreview: 1975

Jos Westenberg vertelt wat je kunt van verwachten van het boek Springsteen in Nederland. Hij kijkt vooral naar de foto’s en artikelen die we over het jaar 1975 verzameld en geschreven hebben.

Bekijk een aantal pagina’s uit het boek