Sinds de release op 5 maart besteedden diverse media aandacht aan ‘Springsteen in Nederland’. Een overzicht met linkjes naar terug te luisteren radio-uitzendingen en publicaties op internet, in tijdschriften en kranten.

‘Springsteen in Nederland’ op de radio

Op dinsdag 9 maart werd Muriël Kleisterlee geïnterviewd voor Radio NPO5 in het programma Lunch Lekker met Daniël Dekker. De presentator sprak vijf minuten met Muriël, onder andere over haar eerste concertervaring in de Kuip 1988, over de interviews van Constant Meijers voor Oor in de jaren zeventig en over een ontmoeting die Muriël met Bruce had in de Stone Pony (2009). Daniël Dekker gaf een boek gratis weg aan luisteraars die op hun Facebook-tijdlijn een reactie plaatsten.

Dinsdagavond 9 maart sprak Dick Stoppels in het programma Eppe & Dick Draaien Door op radio Het Hogeland over het boek Springsteen in Nederland en het artikel over de Nederlandse afkomst van Springsteen.

Donderdagavond 11 maart prees Jan Donkers Springsteen in Nederland de hemel in in zijn programma Gonzo’s Return (vanaf minuut 19) op 40Up Radio. Een week later, op 17 maart, herhaalde Jan Donkers zijn aanbeveling voor het boek nogmaals in de volgende aflevering (vanaf minuut 38) van zijn radioshow.

Maandag 22 maart vertelde Gerard Ekdom op Radio 10 in zijn programma Ekdom in de morgen iets over zijn eigen bijdrage aan Springsteen in Nederland, na: 2:19:30.

Radio-dj en Springsteen-fan Peter van Cappelle wijdde zijn gehele uitzending Cappelle Calling op radio Regio 90 op maandag 3 mei aan Springsteen, ter gelegenheid van de herdruk van Springsteen in Nederland die in die week verscheen. Jos Westenberg en Muriël Kleisterlee waren te gast om over het boek te praten en twee uur voornamelijk live-tracks van Bruce te draaien die zij hadden uitgezocht. Ook werden er vijf verzoeknummers van andere fans gedraaid die op social media hun wens hadden aangegeven. De Springsteen-aflevering van Cappelle Calling is online terug te luisteren.

Springsteens masseuse

Esther van der Plas (Dr. Feelgood) sprak op donderdag 11 maart op Radio NPO2 in het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op over de massagebehandelingen die zij Springsteen geeft. Haar verhaal staat uitgebreid beschreven in Springsteen in Nederland.

‘Springsteen in Nederland’ in Oor en Platomania

De eerste recensie over Springsteen in Nederland verscheen al op 4 maart op de website van PlatoMania. Dezelfde recensie verscheen 12 maart ook in het blad Mania, nr. 375, op pagina 42. Ter gelegenheid van de verschijning van het boek organiseert Concerto een winactie van een Letter to You-print op Facebook.Op 12 maart verscheen in Oor een voorpublicatie uit Springsteen in Nederland: het interview dat Alexander van Eenennaam had met oud-Mojo directeur Leon Ramakers. The Legacy of Music (website van Sony Music) plaatst ook een ingekorte voorpublicatie uit het boek: het artikel over Springsteens Nederlandse roots. Sony geeft twee boeken weg in een prijsvraag.

Muriël is geïnterviewd door het Dagblad van het Noorden, dat een artikel wijdt aan de Springsteens stamboom zoals gepubliceerd in Springsteen in Nederland. Jos Westenberg en Muriël Kleisterlee zijn op 3 april te gast geweest bij Radio Benelux en hebben bijna twee uur lang Springsteen-muziek gedraaid en over het boek en andere Springsteen-dingen gepraat.

Vooruitblik

In het aprilnummer van Lust for Life verschijnt een recensie. Bas Louissen nam een podcast op met Muriël en Jos in een serie over Springsteen-fans die eind mei online komt.