Informatie over Springsteen-internetmagazine en fanclub Be True

Be True is het Nederlandstalige Bruce Springsteen-internetmagazine en fanclub voor Springsteen-fans. Op Be True vind je nieuws, foto’s en achtergrondinformatie over Bruce Springsteen, de E Street Band en aanverwante artiesten.
Be True bevat exclusieve artikelen en foto’s. Het is de bedoeling dat deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt dan privé-gebruik: het lezen en bekijken hiervan.

De makers Jos Westenberg en Muriël Kleisterlee (e-mail: contact@betrue.nl) wensen je veel plezier bij het lezen en bekijken van deze site.
Muriël Kleisterlee runt ook het mediabureau www.redactiepalet.nl en is in te huren als freelance eindredacteur, journalist, tekstschrijver, bladen- en boekenmaker.

Website-ontwerp: Martijn Harleman
Webbouw: Kleurpunt

Geschiedenis Be True

Be True bestaat sinds 13 september 2000. De website is opgericht door Jos Westenberg en Muriël Kleisterlee, die deze website ook beheren. In de eerste jaren kregen zij vaste redactionele versterking van Kari-Anne Fygi.
Sinds het najaar van 2002 is Be True te bereiken via de makkelijk te onthouden URL www.betrue.nl. Bij het 5-jarig bestaan van Be True in september 2005 heeft de gehele website een nieuwe vormgeving gekregen, ontworpen door webdesigner Martijn Harleman. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan is de site  in november 2010 weer gerestyled door Martijn. Voor het 20e jubileumjaar heeft Martijn de site voor het laatst gerestyled en is betrue.nl responsive (schaalt op alle apparaten goed mee).
Be True heeft artikelen gepubliceerd met medewerking van onder anderen Leon Verdonschot, Kluun, Tom Engelshoven, Bram van Splunteren en popfotograaf Rob Verhorst.

Rising High

In juni 2004 heeft Be True een boek uitgegeven over de Rising-tour, getiteld Rising High – Be True Rising Tourboek (ISBN: 90-808775-1-4). Dit boek telt 96 full-colour pagina’s op A4-formaat en is ingenaaid in een stevige dubbele kaft (paperback). Rising High heeft een oplage van 1300 stuks en is uitverkocht. Rising High is gerecenseerd in muziekbladen Oor en Aloha en in het Algemeen Dagblad.

Magic Nights

In juni 2009 heeft Be True een boek uitgegeven over de Magic-tour, getiteld Magic Nights – Be True Magic Tourboek (ISBN: 978-90-808775-2-8). Dit boek telt 160 full-colour pagina’s geïllustreerd met 343 foto’s en is in een luxe hardcover-uitvoering uitgebracht. Magic Nights heeft een oplage van 2.000 stuks en is uitverkocht. Magic Nights kreeg een uiterst lovende recensie op Muziek.nl en stond in de rubriek Must Haves van het entertainment magazine Off the Record.

Release parties, fanmeetings, pre-sales, speciale acties en cd-trees

Ter gelegenheid van bijzondere gebeurtenissen organiseert Be True fanclubactiviteiten voor vaste (geregistreerde) lezers, zoals luistersessies en previews met platenmaatschappij Sony, fanmeetings, pre-sales, speciale acties en cd-trees.

[Het complete overzicht van onze geschiedenis en activiteiten wordt later aangevuld. Voor de live-gang van de gerestylede site op 18 november 2020 hebben we nog niet alles over kunnen zetten.]

Contact Be True

Mailadres: contact@betrue.nl

Voor alle vragen rond het boek Springsteen in Nederland kun je contact opnemen met Muriël Kleisterlee van Redactiepalet, de uitgever van dit boek op:

muriel@redactiepalet.nl / tel. 06 1495 2742