Vanuit het Springsteen-kamp is er nog geen bericht verschenen (al heeft die ook nooit een tour aangekondigd), maar verschillende bronnen melden dat de Europese tour dit jaar niet doorgaat. Bruce en de E Street Band zouden in mei en juni in Europa touren (en daarbij ook concerten in Nederland en België geven). Maar vanwege de onzekerheid die de oplaaiende besmettingscijfers van COVID-19 meebrengt, lijkt de organisatie rondom Springsteen besloten te hebben deze zomer niet naar Europa te komen.

Twee dagen geleden ontvingen we van verschillende bronnen het bericht dat de Europese tour dit jaar niet doorgaat. De Limburger bevestigt vandaag ook dat de vergunningaanvraag voor Landgraaf weer is ingetrokken. Of er een officieel bericht te verwachten is over de annulering van de Europese tour? Little Steven schreef hierover gisteren op Twitter: “Een tour is nooit officieel aangekondigd dus hoeft ook niet geannuleerd te worden.”


Tot twee dagen geleden zag het er nog goed uit, Bruce en de E Street Band zouden in mei en juni in Europa gaan touren. Vorig jaar liet Bruce zich meermaals uit over zulke plannen, al hield hij nog wel een slag om de arm. In het interview met Rolling Stone in september zei Bruce op de vraag of hij in 2022 op tour zou gaan: “Ik hoop het. Net als veel anderen. Iedereen hoopt dat. We proberen uit te vinden hoe dat moet gaan. Als het kan, als de mogelijkheden er zijn, dan gaan we op tour. Als het nog niet veilig of praktisch is, dan wachten we nog wat langer, net als alle anderen. Dan wachten we af.” Jon Landau voegde daaraan toe: “Het enige dat ik kan zeggen is dat we heel voorzichtig zijn. De veiligheid van iedereen, het publiek, de artiest, de band, de crew en de mensen die op verschillende locaties werken… We moeten het gevoel hebben dat iedereen zo veilig als mogelijk is voordat we verdergaan met wat we hopen een geweldige tour gaat worden.”


In oktober zei Bruce in het interview dat hij met Stevie Van Zandt had in Asbury Park dat hij hoopte met de E Street Band op tour te gaan. En Steve bevestigde in zijn interview met Be True dat zo’n tour wel twee jaar zou gaan duren. En in het interview met de Duitse ARD zei Springsteen dat hij in 2022 in Duitsland zou optreden.

Landgraaf op 12 juni 2022

Eind december publiceerde het Gemeenteblad van Landgraaf dat een aanvraag voor een evenementvergunning was ontvangen voor een openluchtconcert op 12 juni op het terrein van Megaland (waar ook Pinkpop wordt gehouden). Die datum van 12 juni stond op een lijstje dat circuleerde met mogelijke Europese concertdata voor Springsteen en de E Street Band. En eerder nog, begin december, hingen er nog eventjes posters in Frankfurt waarop een concert op 10 juni aldaar werd aangekondigd. De posters werden zonder opgaaf van reden in de dagen daarna verwijderd. Het was het eerste teken dat de Europese tourplannen toch nog niet zo zeker waren.