Springsteen belde gisteren met Jim Rotolo live op E Street Radio en sprak over de plannen die hij met de shows dit jaar heeft. Hij wil in het eerste deel van de show meer variatie in de setlist brengen. “Een deel van de tweede helft van de set is zo solide gebouwd dat een groot deel ervan hetzelfde zal blijven. Ik weet nog niet zeker wat er met het begin van de show gaat gebeuren. Het zal veranderen, ik wacht af waar de show mij naartoe gaat brengen.”

Jim Rotolo maakte de radioshow op locatie in Las Vegas, waar Bruce en de E Street Band vanavond optreden. Bruce zong nadat hij aan de lijn kwam meteen een regeltje van ‘Viva Las Vegas’. Hij zei dat hij het geweldig vond om weer op te treden. Er was volgens hem helemaal geen sprake van vermoeidheid of roestigheid van de band. Bruce zei wel nieuwsgierig te zijn hoe zijn zang zou gaan uitpakken. “Je stem is anders tijdens repetities. Dan is er niet de adrenaline (van een show, red.) die je stem beter doet klinken.”

Bruce vervolgde: “En toen ik die maagklachten had, kon ik niet zingen. Je zingt vanuit je middenrif en toen ik probeerde te zingen, ging ik dood van de pijn. Ik kon absoluut niet zingen. Dat duurde twee of drie maanden. Samen met enkele andere pijnklachten die ik had.” Bruce vertelde dat hij erg ziek was tijdens de vier laatste shows die hij vorig jaar gaf in Foxborough en East Rutherford. Hij speelde de shows met medicijnen in zijn lijf maar hij besloot dat de laatste MetLife show van 1 september ook de laatste zou zijn die hij zou spelen terwijl hij zo ziek was.

Toen Rotolo hem naar de komende shows van dit jaar vroeg, zei Bruce: “We benaderen het als een nieuwe tour. Sommige elementen van de tour van vorig jaar zullen blijven, bepaalde basisthema’s zoals sterfelijkheid en het leven. Die zaken houd ik erin. Maar ik ga op andere plekken in de set veel meer wisselen. We gaan uit veel meer nummers kiezen.”

Verder sprak Rotolo met Springsteen over de achtergrondzangers en de blazers. Ook vroeg hij kort naar Springsteens bijdrage aan de documentaire van Jon Bon Jovi. Ten slotte spraken ze over het Sea.Here.Now-festival in Asbury Park. Bruce zei lachend: “Ik heb op dat zand geslapen. En ik heb iets ten noorden van dat strand gesurft. Het wordt leuk om het weer thuis te brengen. En het programma is geweldig, er spelen fantastische acts.”

Aan het einde van het tien minuten durende gesprek bedankte Bruce nog de fans die geduld moesten opbrengen voor de shows die vorig jaar verplaatst zijn en hij beloofde: “We’re gonna give you the ride of your life. We’ll be seeying you!”