Springsteen stond gisteravond, twee dagen na het overlijden van zijn moeder, op het podium van het Los Angeles Convention Center voor de MusiCares Person of the Year-show. Hierin werd Jon Bon Jovi in het zonnetje werd gezet en Bruce kwam twee nummers met de laureaat meespelen.

Tijdens het galadiner voorafgaand aan de optredens zat Jon Bon Jovi aan een tafel met Springsteen en Paul McCartney. Bruce zat aan het begin van de show. Hij speelde twee nummers achter elkaar met zijn streekgenoot: ‘Who Says You Can’t Go Home’ van Jon Bon Jovi direct gevolgd door Springsteens ‘The Promised Land’. Bruce en Jon deelden de zang.

Opvallend was dat Jon Bon Jovi weer goed bij stem was, in recente jaren heeft hij veel stemproblemen gehad. Ook viel op dat Bruce in-ear-monitors droeg. ‘Who Says You Can’t Go Home’ speelde hij al eens eerder met Bon Jovi, in 2012 bij de benefietshow die georganiseerd werd om de schade die orkaan Sandy in New York en New Jersey had teweeggebracht, te herstellen. Op ‘The Promised Land’ speelde Jon Bon Jovi de mondharmonica aan het begin. Aan het einde zette Bon Jovi ook de mondharmonicasolo in terwijl Bruce eveneens een harmonica uit zijn zak haalde. De laatste regel speelden ze samen elk op hun blaasinstrument.

Jon Bon Jovi hield ook een speech en in zijn dankwoord sprak hij ook over het overlijden van Adele, de moeder van Bruce en zijn zus Pam, die ook aanwezig was: “Ik wil mijn vriend en mijn mentor Bruce Springsteen bedanken. De moeder van Bruce en Pam is twee dagen geleden overleden. Toen ik het nieuws voor het eerst hoorde, zat hij al in het vliegtuig op weg hierheen. Ik zou het uiteraard begrepen hebben als hij had gezegd dat hij niet kon komen, maar hij wilde hier vanavond zijn voor MusiCares. Hij wilde hier vanavond voor mij zijn, en ik ben je eeuwig dankbaar.”

Het MusiCares Person of the Year-gala wordt traditioneel twee dagen voor de uitreiking van de Grammy Awards gehouden. Er wordt geld ingezameld om muzikanten met gezondheidsproblemen financieel bij te staan. Sinds 1991 wordt jaarlijks een artiest geëerd die naast muzikaal ook maatschappelijk veel betekend heeft. Springsteen zelf werd in 2013 geëerd en hij heeft eerder in 2006 voor James Taylor en later, in 2015, voor Bob Dylan opgetreden. Dit jaar waren naast Bruce ook onder anderen Melissa Etheridge, Jason Isbell, Marcus Miller, Shania Twain Sammy Hagar en The Goo Goo Dolls van de partij. De optredens worden voor televisie opgenomen en later dit jaar uitgezonden.