Springsteen woont op 24 april de American Music Honors bij. Daar worden John Mellencamp, Jackson Browne, Dion DiMucci en Mavis Staples geëerd voor hun muzikale prestaties en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. De Bruce Springsteen Archives & Center for American Music is de organisator van het evenement.

Het event wordt gehouden in het Pollak Theatre op de campus van Monmouth University in West Long Branch, New Jersey. Little Steven and the Disciples of Soul zijn de huisband van de avond. Bruce gaat zijn vriend John Mellencamp toespreken. De afgelopen paar jaar trok Springsteen geregeld met Mellencamp op. Zo werkte hij mee aan drie nummers van Mellencamps plaat Strictly a One-Eyed Jack, zat hij in de videoclip van het nummer ‘Wasted Days’, en speelden ze vorig jaar samen bij de Stand Up for Heroes-show.

Dit is de tweede keer dat het American Music Honors-evenement wordt georganiseerd. Vorig jaar zou Bruce ook verschijnen, maar moest hij op het laatste moment verstek laten gaan vanwege een coronabesmetting. Hij sprak toen twee van de vier artiesten die vorig jaar gelauwerd werden toe via videoboodschappen: Little Steven en Darlene Love.