Springsteen was maandagavond bij het gala van Stand Up for Heroes in New York. Hij deed een duet met John Mellencamp en speelde vier nummers soloakoestisch waaronder ‘Addicted to Romance’. Tussen de nummers door vertelde Bruce ook weer een paar grappen.

Springsteen was, in tegenstelling tot andere jaren, niet aangekondigd om op te treden bij de 17de uitvoering van Stand Up for Heroes, waarschijnlijk vanwege zijn maagzweer. Blijkbaar gaat het goed met zijn herstel, want Bruce vertoonde in het Lincoln Center for the Performing Arts in New York geen tekenen van pijn. Met John Mellencamp deed Bruce ‘Wasted Years’, een van de drie nummers van Mellencamps album Strictly a One-Eyed Jack, waarop hij meedoet.

Daarna nam Bruce een akoestische gitaar ter hand en vertelde een schuine mop, “Life is like a penis. Will make it hard, for no reason”, voordat hij het live-debuut van ‘Addicted to Romance’ speelde. Dit nummer schreef hij voor de film She Came to Me.

Hierna volgde ‘Power of Prayer’ van Letter to You, maar niet voordat Bruce weer een mop vertelde. Hij speelde ook een mondharmonicasolo.

Daarna ging Bruce meteen door met ‘Working on the Highway’.

‘Dancing in the Dark’ was het slotstuk, waarbij Bruce het laatste couplet naast de microfoon zong.

Stand Up for Heroes in een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Bob Woodruff Foundation, dat geld inzamelt om revaliderende militairen bij te staan bij hun terugkeer in de maatschappij. Bruce heeft sinds het eerste gala in 2007 maar één jaar aan zich voorbij laten gaan, in 2017 vanwege zijn Springsteen on Broadway-voorstelling.