Een nieuw Springsteen-nummer, ‘Addicted to Romance’, is te horen onder de aftiteling van de film She Came to Me. De film gaat donderdag in première en is de openingsfilm van het filmfestival in Berlijn. Dat meldt Variety.

Springsteen heeft het nummer speciaal voor de film geschreven en opgenomen. She Came to Me is een romantische comedy, geschreven en geregisseerd door Rebecca Miller, met acteurs Peter Dinklage, Marisa Tomei en Anne Hathaway in de hoofdrollen. De film gaat over een componist van opera’s met een writer’s block. Miller had eerder in haar film Maggie’s Plan (2015) ook al ‘Dancing in the Dark’ gebruikt. Miller liet Bruce en Patti haar nieuwe film zien en vroeg of Springsteen er een nummer voor wilde maken. Binnen enkele dagen kwam Bruce met ‘Addicted to Romance’ op de proppen.

Voor de opnames werkte Springsteen samen met zijn vaste producer Ron Aniello en Bryce Dessner, gitarist van de band The National. Patti heeft de achtergrondzang voor rekening genomen op het nummer. Benjamin Lanz speelt trombone en Kyle Resnick trompet. De film wordt donderdag voor het eerst openbaar vertoond bij de opening van de Berlinale, het filmfestival in Berlijn.