Producer en podcastmaker Bas Louissen onderzoekt waarom de fans van Bruce Springsteen zulke diehard fans zijn in de nieuwe BNNVARA / NPO Radio 2-podcast ‘Springsteen Podcast’ die vanaf 26 mei te beluisteren is.

In de ‘Springsteen Podcast’ duikt Bas Louissen, bekend van de podcast ‘Man man man’, in de wereld van de Springsteen-fans. Wat maakt dat zijn fans zo intens zijn? Dat Springsteen zo bewonderd wordt? En dat ze geen genoeg van zijn muziek kunnen krijgen? Bas spreekt met diehard fans die Bruce vaak live hebben zien spelen, die hem hebben ontmoet en die bij hem in de kleedkamer hebben gezeten, om op zoek te gaan naar wat hen verbindt. Bas spreekt met een aantal bekende fans: Gerard Ekdom, Frans Timmermans, Kluun, Art Rooijakkers, Leon Verdonschot en Tim Akkerman. Maar ook Jos Westenberg en Muriël Kleisterlee van Be True vertellen over hun fan zijn en het boek Springsteen in Nederland.

Springsteen-zielsverwanten

Bas is zelf ook fan. Hij zag Springsteen voor het eerst live in de Kuip 2003 en sindsdien bezocht hij nog tien keer een Springsteen-concert. Toen hij een keer in New York was, bezocht hij bij wijze van bedevaart ook de bekende Springsteen-plekken in New Jersey. Bas: “Thuis heb ik niemand om te praten over Bruce en mijn vrienden zien me ook weer aankomen. Voor mij was het een feest om eindelijk met zielsverwanten te kunnen spreken. Door naar hun verhalen te luisteren was ik er zelf steeds een beetje bij.”

‘Springsteen Podcast’ is vanaf woensdag 26 mei wekelijks te beluisteren via je de bekende podcast-apps en de NPO Radio 2-app.