Springsteen doet mee op het nieuwe album van John Mellencamp. Dat bevestigde laatstgenoemde afgelopen zaterdag in het tweede pre-Grammy Gala voor platenbaas Clive Davis.

Op 10 april werd Springsteen samen met Mellencamp gezien in een restaurant in Bloomington, Indiana. Daarna ging al snel het gerucht dat Bruce aan Mellencamps nieuwe album zou meedoen. In een Zoom-gesprek tussen Clive Davis en John Mellencamp afgelopen zaterdag werd Springsteen plots het onderwerp van gesprek. Davis zei dat hij spijt had dat hij Mellencamp niet bij zijn platenlabel had gehaald, maar hij deed dat niet omdat hij vond dat Mellencamp nog niet zijn eigen geluid had laten horen en te veel werd vergeleken met Springsteen. Mellencamp zei dat hij nu met Bruce heeft samengewerkt. “Bruce is singing on the new record and is playing guitar. I finished the record a week ago today.”

Springsteen en Mellencamp samen op podium

Mellencamp heeft sinds 1988 een paar keer met Bruce op het podium gestaan en hij was ook een van de artiesten die in 2009 optrad voor Springsteen en Obama bij de Kennedy Center Honors. Het meest recente optreden van Springsteen en Mellencamp was op 9 december 2019 bij de Rainforest Benefit in New York, toen Bruce meezong met Mellencamps hit ‘Pink Houses’, en John meedeed met Springsteens ‘Glory Days’.

Bruce zat zelf in januari in het eerste deel van het pre-Grammy Gala Zoom-sessie met Clive Davis.