Springsteen was gisteravond een van elf gasten die door Clive Davis, voormalig directeur van Columbia Records, via Zoom werd geïnterviewd voor het virtuele pre-Grammy-gala. Tweeduizend gasten uit de muziekindustrie volgen de Zoom-sessie online. Naast Bruce interviewde Davis ook onder anderen Rod Stewart, Alicia Keys, Barry Gibb en John Legend.

Clive Davis bezocht in 2017 Springsteen on Broadway en poseerde na afloop met Bruce en Patti.

Clive Davis was directeur van CBS Records toen Bruce met Mike Appel bij John Hammond op kantoor auditie kwam doen. Hammond adviseerde daarna Davis om Bruce een platencontract bij CBS te geven. Springsteens interview kwam halverwege de Zoom-sessie. Eerst liet Davis een live-opname van ‘Born in the USA’ zien en daarna sprak hij met Springsteen over de opnames van Greetings from Asbury Park, NJ. Na het beluisteren van een eerste versie van het album zei Davis dat het de plaat aan hits voor de radio ontbrak. Dat had Bruce ertoe aangespoord om ‘Spirit in the Night’ en ‘Blinded by the Light’ te schrijven en op te nemen.

Davis vroeg Bruce ook hoe hij dacht over de situatie in Amerika na de eerste dagen onder bewind van president Biden. “Ik blijf hoopvol – zelfs onder de zware moeilijkheden waarmee we worden geconfronteerd – dat ons land zich kan herenigen en toch dat sprankje mogelijkheden kan vinden”, zei Springsteen. “Ik denk dat er een meerderheid van de mensen van goede wil is en die deze droom kan waarmaken. En dat is mijn verhaal en ik blijf erbij!”

Springsteen is dit jaar niet genomineerd voor een Grammy. Nieuwe albums moesten uiterlijk 31 augustus 2020 verschenen zijn, dus Letter to You kan pas in de volgende editie meedingen naar de awards.