Springsteen doet op 21 augustus mee aan het ‘Homecoming Concert’ in Central Park in New York. Dat heeft Bill de Blasio, burgemeester van de stad, vandaag officieel bevestigd. Met het concert wordt de opening van de stad gevierd.
De geruchten over Springsteens medewerking gingen al een tijdje rond, zie ook ons Maybe True-bericht van 9 juni. Bruce heeft zaterdagavond 21 augustus opengelaten in zijn Broadway-schema. Clive Davis, voormalig directeur van Columbia Records, is de organisator van het concert. De Blasio zei over het evenement: “This is going to be one of the greatest Central Park concerts in history. This is something for the ages.” Hij noemde ook Paul Simon en Jennifer Hudson als optredende artiesten. De komende tijd worden nog meer artiesten aangekondigd. Het is nog niet duidelijk of Bruce alleen, met de E Street Band, of met een andere begeleidingsband zal optreden.
Een deel van de kaarten wordt gratis verdeeld onder inwoners, maar er komen ook kaarten in de verkoop. Mogelijk gaat CNN het concert op televisie uitzenden.