Vandaag verscheen de videoclip van het nummer ‘Dustland’, dat Springsteen samen met The Killers heeft opgenomen.

Vorige week zei Bruce aan de telefoon met Jim Rotolo van E Street Radio dat hij een nummer had opgenomen met The Killers. Zanger en frontman Brandon Flowers schrijft nu op Instagram hoe de samenwerking tot stand kwam.

Brandon was op 29 februari 2020 op het vliegveld van Salt Lake City toen hij een tekstbericht op zijn telefoon ontving van een onbekend nummer: “Watching Glastonbury. You guys have become one hellacious live band my brother! Love the gold suit! We gotta do Dustland one day. Bruce” Om te achterhalen of het bericht van Springsteen afkomstig was, stuurde hij een berichtje naar Evan, de oudste zoon van Bruce en Patti, met wie Brandon bevriend is. Evan bevestigde dat het nummer van Bruce was en zo werd snel het contact gelegd.

“Luister in godsnaam naar Bruce Springsteen”

‘Dustland Fairytale’ is een nummer dat The Killers in 2008 uitbrachten op het album Day & Age. Op Instagram legt Flowers uit dat het nummer over zijn ouders gaat en dat hij het schreef toen zijn moeder tegen kanker streed. Twee jaar later, in 2010, overleed zij.

Brandon vervolgt zijn bericht: “Bruce heeft veel geschreven over mensen zoals mijn ouders en hij vond veel schoonheid in de hoop en dromen van mensen die anders onzichtbaar bleven. Hun strijd en hun verlies. Ik ben hem dankbaar, dat hij deze deur voor mij heeft geopend. Ik ben mijn ouders dankbaar dat zij een voorbeeld voor mij zijn. Ga nu iets nieuws ontdekken over je vader, geef je moeder een dikke knuffel en luister in godsnaam naar Bruce Springsteen.”

Springsteen en Flowers in Today Show

De videoclip ging vandaag in première in de Amerikaanse Today Show. Op het eind zie je dat Bruce een nieuwe gitaar heeft. Springsteen en Brandon Flowers hadden ook een Zoom-interview opgenomen met Hoda Kotb, presentator van de Today Show, waarin ze vertelden hoe de samenwerking tot stand kwam. In het item kwamen ook beelden van Pinkpop 2009 langs, waar Brandon Flowers met Springsteen en de E Street Band ‘Thunder Road’ kwamen meespelen.

Bruce vertelde ook over de podcast met Obama, over zijn aanstaande Springsteen on Broadway-shows en over zijn dochter Jessica, die kans maakt om met de Amerikaanse springruiters naar de Olympische Spelen te gaan.

Hoda Kotb van de Today Show (links) praat met Bruce en Brandon Flowers (rechts).