Springsteen heeft vandaag met Jim Rotolo op E Street Radio aan de telefoon over zijn Broadway-shows gesproken en een tipje opgelicht over de plannen die hij nog voor dit jaar heeft. Hij doet mee aan de albums van Brandon Flowers en John Mellencamp en zal in de herfst iets uitbrengen: “Geen nieuwe platen maar iets waarvan ik denk dat fans interesse in zullen hebben.”
Bruce met Brandon Flowers op Pinkpop 2009 (foto: Jos Westenberg).

Eigenlijk wilde Bruce dit jaar vrijaf nemen, omdat hij volgend jaar gaat touren, totdat Jon Landau, Jordan Roth, (eigenaar van Broadway’s Jujamcyn Theaters) en nog iemand hem overhaalden een reprise van Springsteen on Broadway te doen.

Springsteen legde in het telefoongesprek uit dat hij niet veel wil wijzigen aan de Broadway-show: “Ik ga het script een beetje opfrissen en het opnieuw doornemen, en gewoon kijken of ik wijzigingen ga aanbrengen, kleine wijzigingen, of helemaal niet. Het wordt zo’n beetje de show die het was, want ik denk dat dat is wat mensen verwachten, en dat is wat ik heb. (…) Het werd op den duur iets langer, wat betekent dat ik waarschijnlijk dingen heb toegevoegd. Ik zou het weer graag wat strakker maken. Weer dichter bij de uitvoering waarmee ik het voor het eerst op Broadway debuteerde.”

Daarna vertelde Bruce dat hij werkt aan iets dat hij in de herfst, of volgend jaar, wil uitbrengen. “Not new records, but things that fans I think will be interested in.” De gedachte is dat hij hiermee op Tracks 2 doelt. Bruce zei ook dat hij iets met Brandon Flowers van The Killers heeft opgenomen dat binnenkort (“in a week or so”) verschijnt. En hij bevestigde nogmaals dat hij met John Mellencamp muziek heeft opgenomen.

Bruce vertelde verder dat hij afgelopen week met Patti een weekje weg was om hun 30-jarig huwelijk te vieren.

Update 16-6: The Killers hebben het nummer ‘Dustland’, waarop Bruce meezingt, uitgebracht. Het nummer (oorspronkelijke titel ‘Dustland Fairytale’) is eerder uitgebracht op het album Day & Age uit 2008.