Bruce en Paul backstage op Glastonbury.

Springsteen was gisteravond op Glastonbury. Paul McCartney sloot daar de zaterdageditie van het festival af en Bruce was samen met Dave Grohl door de ex-Beatle uitgenodigd om mee te spelen. Bruce en Paul herhaalden de nummers die zij vorige week in Metlife Stadium speelden.

Bruce verscheen op het podium na Foo Fighter Dave Grohl, die met McCartney ‘I Saw Her Standing There’ en ‘Band on the Run’ had gespeeld. Na een paar onverstaanbare woorden van Bruce (zijn microfoon stond slecht afgesteld) zette Springsteen ‘Glory Days’ in. Bruce zong het nummer en McCartney beperkte zich weer tot meezingen. Daarna bedankte Bruce Paul voor de uitnodiging. McCartney op zijn beurt zei: “Bedankt dat je bent gekomen. Deze twee (doelend op Bruce en Dave Grohl, red.) zijn speciaal hiervoor uit Amerika hierheen gekomen.”

Volgende nummer was ‘I Wanna Be Your Man’. Bruce verdween daarna van het podium om de bij concertafsluiter ‘The End’ weer te verschijnen en mee te doen in de gitaarjam. Ook Dave Grohl kwam het podium op gerend en deelde in de vreugde. De bedoeling was dat elke gitarist om de beurt een solostukje speelde, maar Grohl was zo enthousiast dat hij te lange beurten nam, waarna McCartney hem er lachend op wees dat het de bedoeling was om elkaar af te wisselen bij het soleren.

Het gastoptreden van Bruce op Glastonbury was zijn eerste optreden buiten Noord-Amerika sinds de afsluiting van The River-tour in 2017 in Nieuw-Zeeland.