Foto: Reinier Piening

Springsteen heeft donderdagavond 16 juni meegespeeld bij het concert dat Paul McCartney gaf in het Metlife-stadion in East Rutherford, New Jersey. Bruce speelde gitaar en zong mee op ‘Glory Days’ en ‘I Wanna Be Your Man’ en kwam bij de laatste toegift ‘The End’ op gitaar meespelen. Reinier Piening was bij het concert in het Metlife-stadion en mailde: “De mensen in het publiek gingen compleet uit hun dak!”

Paul McCartney kondigde Springsteen aan met de woorden: “We’ve got a special surprise for you. He’s a friend of mine, a local boy.” Toen het publiek “Bruuuce” begon te roepen, reageerde McCartney lachend: “I think you’ve guessed him.” Bruce, die anderhalve week geleden ook al in het Metlife Stadium met Coldplay optrad, stapte lachend met een elektrische gitaar het podium op.

Foto: Reinier Piening

Bruce wenste Paul McCartney “happy birthday” en zette ‘Glory Days’ in. Bruce zong de coupletten en McCartney beperkte zich tot meezingen van de refreinen. Ook zong Bruce de coupletregels van ‘I Wanna Be Your Man’. Op ‘The End’ hield Bruce het bij gitaar spelen en wisselde hij de solo’s af met Paul McCartney en de gitaristen Brian Ray en Rusty Anderson van McCartneys band.

Reinier Piening was bij het concert in het Metlife-stadion en mailde: “Ik ga wel vaker naar New York en had een paar concerten uitgekozen om bij te wonen, waaronder deze show. Springsteen heb ik in Europa wel vaak gezien, maar nog nooit in z’n eigen staat. De mensen in het publiek gingen compleet uit hun dak! Bruce was echt goed bij stem en hij genoot er zichtbaar van om met McCartney mee te spelen. Bij de aankondiging dat er een “local boy” als verrassing zou komen meedoen, dacht ik dat het Jon Bon Jovi zou zijn aangezien hij eerder ook voorin in het publiek zat.”

De speciale gast was dus Bruce maar Jon Bon Jovi verscheen toch nog op het toneel. McCartney wordt morgen tachtig jaar en dus kreeg in de toegiften ‘Happy Birthday’ toegezongen door het publiek en Jon Bon Jovi, die de ex-Beatle ballonnen op het podium kwam brengen.

Foto: Reinier Piening.