De tweede reeks van Springsteen on Broadway kreeg gisteren zijn officiële première in een niet geheel uitverkocht St. James Theatre. Little Steven, Jon Landau en George Travis waren bij de opening aanwezig.

De wijzigingen in de show ten opzichte van de oorspronkelijke uitvoering in 2017-18 waren twee dagen geleden al duidelijk geworden bij de try-outshow . Bruce heeft ‘Brilliant Disguise’ vervangen door ‘Fire’, waarop Patti ook een stukje solo zong. Bruce maakte melding van een nieuwe plaat waar Patti aan werkt. ‘American Skin’ stond op de de plek van ‘The Ghost of Tom Joad’. Bruce sprak hierbij over de Black Lives Matter-beweging die na de dood van George Floyd in de Verenigde Staten erg in opkomst kwam. En in plaats van ‘Born to Run’ sloot Bruce de show af met ‘I’ll See You in My Dreams’.

Scriptwijzigingen Springsteen on Broadway

Het script had Springsteen op meerdere plekken aangepast. Hij zei dat hij blij was om weer mensen naast elkaar en zonder mondkapjes in een theater te zien. Hij vertelde waar hij zich mee bezig heeft gehouden tijdens de covid-19-periode: dj spelen op E Street Radio, een plaat uitbrengen met de E Street Band en hij werd gearresteerd in een park omdat hij alcohol had genuttigd waar dat niet was toegestaan. Bruce vertelde ook uitgebreid over zijn moeder. Volgens aanwezigen rolden daarna de tranen over zijn wangen. Bruce werd ook emotioneel toen hij vertelde dat Springsteen on Broadway hem de kans gaf zijn vader elke avond een bezoek te brengen.

Enkele oorspronkelijke tekstpassages zijn geschrapt, zoals het gedeelte over de boom waar Bruce als kind in speelde. Later in de show refereerde Bruce wel aan de boom, die omgezaagd was. Bruce vergat gisteravond het laatste couplet van ‘Tougher than the Rest’, dat hij op piano speelde en met Patti zong.

Buiten het theater prostesteerden zo’n 25 mensen tegen vaccinatie. Met borden beschuldigden ze Springsteen van het weigeren van toegang voor niet-gevaccineerden. In New York bepaalt de staat dat toegang tot een evenement alleen is voorbehouden aan gevaccineerden. Bruce zei dat hij de actievoerders en hun verwarring begreep. De show was niet geheel uitverkocht en op de zwarte markt werden nog kaartjes verkocht 30 procent onder kostprijs.

Mail je foto’s van Springsteen on Broadway

Ga jij de komende weken zelf naar Springsteen on Broadway? We ontvangen graag via mail je concertverslag en/of foto’s om op de website te plaatsen. Stuur je bijdrage naar contact@betrue.nl.