Bruce heeft donderdag 24 juni een try-out van Springsteen on Broadway gedaan in het St. James Theatre. Ook Patti Scialfa speelde mee. Er waren zo’n 500 genodigden, voornamelijk vrienden en familie.  De show is op enkele punten aangepast, drie nummers uit de set van 2017-18 zijn gewijzigd en Bruce heeft nieuwe tekstpassages in het script verwerkt.
Springsteen arriveert bij het St. James Theatre voor een try-out van Springsteen on Broadway. (Foto: Stephen Bonevitch)

Springsteen heeft drie nummers van de oorspronkelijke setlist gewisseld. Met Patti speelde hij ‘Fire’ in plaats van ‘Brilliant Disguise’, ‘The Ghost of Tom Joad’ is vervangen door een soloakoestische versie van ‘American Skin’ en ‘I’ll See You in My Dreams’ van Letter to You sloot de show af in plaats van ‘Born to Run’. ‘American Skin’, dat vanwege het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen de afgelopen jaren heel actueel was, kreeg dus de eerste akoestische uitvoering ooit.

Ook heeft Bruce het script op verschillende punten aangepast. Volgens ooggetuigen die de Asbury Park Press citeerde, vertelde Springsteen aan het begin van de show over zijn bezigheden tijdens de coronapandemie. Hij noemde daarbij zijn arrestatie vanwege alcoholconsumptie in een park, in november vorig jaar. “Ik heb een nieuwe plaat uitgebracht met de E Street Band, en een film, en je hebt misschien gehoord dat ik geboeid in de gevangenis werd gegooid. Ik stond zelfs via Zoom voor een rechtbank!” Ook sprak Bruce uitgebreider over zijn 95-jarige moeder die aan alzheimer lijdt. Een emotionele passage; vrijwel niemand inclusief Bruce zelf hield het helemaal droog.

Fans stonden Springsteen, die met een mondkapje in zijn handen uit een busje kwam, voor het theater op te wachten, maar hij en Patti signeerden niets.

Setlist Springsteen on Broadway 24-6

Growin’ Up / My Hometown / My Father’s House / The Wish / Thunder Road / The Promised Land / Born in the USA / Tenth Avenue Freeze-out / Tougher than the Rest (met Patti Scialfa) / Fire (met Patti Scialfa) / American Skin (41 Shots) / The Rising / Dancing in the Dark / Land of Hope and Dreams / I’ll See You in My Dreams

Mail je foto’s van Springsteen on Broadway

Ga jij de komende weken zelf naar Springsteen on Broadway? We ontvangen graag via mail je concertverslag en/of foto’s om op de website te plaatsen. Stuur je bijdrage naar contact@betrue.nl.