Springsteen was gisteren opnieuw acterend als zichzelf te zien in de Amerikaanse HBO-comedyserie Curb Your Enthusiasm. Er zijn nu in totaal drie sketches met hem uitgezonden.

In februari zat Bruce al kort in Curb Your Enthusiasm, de televisieserie van en met Larry David (bekend als de cocreator van de populaire tv-serie Seinfeld uit de jaren) dat aan het twaalfde en laatste seizoen bezig is. Gisteren was Springsteen opnieuw te zien, als zichzelf, in twee lange, grappige fragmenten.

De uitvoerend producent Jeff Schaffer vertelde in een interview met The Hollywood Reporter dat alle scènes met Bruce die nu zijn vertoond zijn opgenomen in één dag, in december 2022. Bruce had zelf een grap in zijn tekst verwerkt. Hij noemde Larry een “floor fucker”, omdat deze de hoofdpersoon in de serie graag seks had met vrouwen op de grond. Bijzonder detail is dat Bruce in de serie ziek wordt (COVID) en concerten van zijn zogenaamde afscheidstour moet uitstellen. Ironisch is natuurlijk dat een jaar later, eind 2023 ook een serie geplande concerten van met de E Street Band moesten worden geannuleerd vanwege Springsteens maagzweer.

Bruce met Larry David in Curb Your Enthusiasm.