Springsteen vertelde vandaag op E Street Radio dat hij bezig is met nieuwe tourplannen. Hij belde met de radiozender ter gelegenheid van het concert dat hij en de E Street Band vandaag tien jaar geleden gaven in het befaamde Apollo Theater in New York.

In het interview van ruim tien minuten sprak Springsteen vooral over het optreden in de befaamde club in Harlem aan het begin van de Wrecking Ball-tour. Hij sprak over de setlistkeuzes en haalde herinneringen op aan zijn klauterpartij van het podium naar het balkon. Aan het einde van het gesprek vroeg Rotolo waar Bruce nu mee bezig is. Hij gaf aan dat hij met wat muziek bezig is.

Bruce klimt op de railing van het balkon in het Apollo Theater op 9 maart 2012. (Foto: Chris Phillips/Backstreets)

Het opvallendst was dat Springsteen voor het eerst bevestigde dat hij de tourplannen voor dit jaar geannuleerd heeft, omdat hij geen gezondheidsrisico’s wilde lopen voor de toeschouwers. Daarna bevestigde hij dat er nu wel weer tourplannen worden gemaakt. “We maken plannen om te touren, we zullen erop uit trekken. We hoopten dit jaar op tour te gaan, maar ik had er geen vertrouwen in of wilde het risico voor mijn publiek niet nemen dat het wel goed zou komen. We stelden het touren een poosje uit. Maar we werken nu aan plannen om het allemaal toch voor elkaar te krijgen. Dus je gaat de E Street Band binnenkort zien.”