Update 9-9: het nieuwe Springsteen-album gaat Letter to You heten en verschijnt op 23 oktober. Morgen (donderdag 10 september) verwachten we de officiële aankondiging en de release van de eerste single.

Tijdens de promotie-interviews die Springsteen rondom de release van Western Stars gaf, in oktober en november 2019, liet hij weten dat een nieuwe E Street Band-plaat en tour het volgende project zou worden. Maar in februari van dit jaar, nog voordat het coronavirus alle concerttournees platlegde, liet Little Steven weten dat er van tourplannen voor 2020 geen sprake meer zou zijn. Het nieuwe albumproject was tijdelijk on hold en algemeen werd aangenomen dat Bruce voorrang gaf aan Tracks 2, een uitgebreide outtakes-boxset, een project waar al lange tijd aan gewerkt wordt.

De afgelopen tijd liet producer Ron Aniello via Instagram doorschemeren dat hij in Colts Neck aan het werk was en ook Patti Scialfa sprak in het interview met Rolling Stone over de vele uren die Bruce in de studio doorbracht. Nu lijkt toch eerst de nieuwe plaat uitgebracht te worden. Verschillende betrouwbare bronnen hinten op een nieuwe plaat die eind oktober, nog voor de presidentsverkiezing van dit jaar, gaat verschijnen. Het is afwachten of de herverkiezingspoging van Trump een rol speelt in Springsteens besluit om voor de verkiezing met een nieuwe plaat te komen, maar we verwachten dat er komende week meer duidelijkheid komt.