Rolling Stone heeft een interview met Patti gepubliceerd waarin zij onder andere sprak over het soloalbum dat ze in de studio thuis in Colts Neck opneemt. “Al is het lastig om de studio met Bruce te delen”, zegt ze, “want hij is de laatste tijd erg productief waardoor het voor mij moeilijk is om tijd in de studio te krijgen. Hij zegt altijd:’Ik moet dit gaan doen en ik moet dat nog doen.'”

Patti heeft twee nieuwe nummers, ‘Motherless Child’ en ‘Plastic Horses’, aan de film Pearl van Bobby Roth bijgedragen. Roth woonde in de jaren negentig naast Bruce en Patti in Los Angeles en hij is getrouwd met Bruce’ jongste zus Pamela. Naast de twee nieuwe nummers zitten ook de nummers ‘Charm Light’ en ‘Spanish Dancer’ van Patti’s album Rumble Doll in de film. Op het nieuwe nummer ‘Motherless Child’ speelt Bruce de gitaarsolo.

Patti zegt in het interview dat het album, waar ze al jaren aan werkt, half klaar is. Ron Aniello, die ook Springsteens platen produceert, is bijna dagelijks in de studio in Colts Neck aan het werk. De studio is coronaproof ingericht zodat Bruce en Patti geen contact hoeven te hebben met buitenstaanders. Gasten ontvangen ze op de veranda buiten. Patti geeft aan dat zij zelf met gezondheidsproblemen kampt waardoor zij in de risicogroep valt. Het valt haar zwaar dat hun oudste zoon Evan sinds de coronacrisis niet meer op bezoek is geweest.

Patti vertelt openhartig over hoe zij haar tijd doorbrengt thuis. Zo knipt ze elke zes weken de haren van Bruce. Ze spreekt haar bezorgdheid uit over de toekomst voor grote megaconcerten, die volgens haar pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin is dat bewezen effectief is en door een groot deel van de maatschappij wordt geaccepteerd. Patti zou in september optreden, zo laat ze weten, op het Sea.Hear.Now.-festival in Asbury Park, maar dat is vanwege de coronacrisis geannuleerd.

Patti vertelt dus dat Bruce veel aan het werk is in de studio. Wellicht wordt ook al aan het artwork van de nieuwe cd gewerkt. Want op 5 augustus werd Bruce in Asbury Park gesignaleerd toen Danny Clinch een fotoshoot met hem deed op verschillende plekken zoals de Wonder Bar en het Carousel House.

Foto: Alberto Engli.