Op woensdag is de vijftiende aflevering van Springsteens radioprogramma From My Home To Yours op E Street Radio uitgezonden. Bruce gaf deze uur durende aflevering de titel ‘We’re a Winner’.

Onder de tonen van ‘We’re a Winner’ van The Impressions heette Bruce met opgewekte toon de luisteraars welkom. Hij zei: “Joe Biden is de 46ste president en de democratie is nog maar weer eens achter ons door geglipt. Voor alle fans van Trump, we gaan hier niet te veel zitten glunderen. Volgende keer meer succes. Laten we doorgaan, met iets wat nu relevant is. We dragen het volgende nummer op aan de 45ste president, wensen hem meer succes de volgende keer en misschien een beetje inzicht. We geven hem wat hulp.” Springsteens eigen ‘Your Own Worst Enemy’ van Magic was een treffende keuze om aan Trump op te dragen. Bruce besloot om daarna de rest van het programma niet meer over politiek maar over muziek te hebben: “Er is veel rock-‘n-roll gemaakt over rock-‘n-roll”, was zijn inleiding voor ‘Ghosts’ van Letter to You.

‘Overnight Sensation’ van The Raspberries noemde Bruce een van zijn favoriete nummers over rock-‘n-roll. “Wat een fantastische productie, wat klinkt dat geweldig. The Raspberries hadden minstens één volledig album met steengoede klassiekers. Destijds werden ze niet hip gevonden vanwege het feit dat ze hit na hit, na hit na hit hadden, maar verdomd, wat waren ze goed.” Over de broers Gallagher van Oasis zei Bruce dat ze bekend stonden om hun onderlinge ruzies, maar als ze niet vochten, maakten ze goede muziek. “Ik heb Noel een paar keer ontmoet, hij is een geweldige kerel.”

Bruce met Noel Gallagher (rechts) en Jade Jagger (midden) in Spanje in 2017.

Bruce las de hele tekst van de klassieker ‘Johnny B. Goode’ van Chuck Berry voor voordat hij het nummer liet horen en zei daarna: “Dat was ‘Johnny B. Goode’ van de Mark Twain van rock-‘n-roll, de geweldige, nooit te evenaren Chuck Berry. The Byrds stelden ons een goede vraag in, ik weet het niet, ’65 of zo. ‘So You Want to Be a Rock ‘n’ Roll Star?’ Ik hoorde deze plaat en zei: ‘Fuck yes’.”

Bruce met Chuck Berry bij het concert voor de opening van het Rock-`n-Roll Hall of Fame Museum in Cleveland in 1995.

Voor ‘All for the Love of Rock ‘n’ Roll’ van de band Tuff Darts (met daarbij “mijn goede vriend Robert Gordon”) vertelde Bruce dat hij er vaak over had gedacht om het nummer zelf te coveren. En voordat hij het ‘Cool and Gone’ van Jeffrey Foskett liet horen, zei Bruce dat het nummer, geschreven door Bill Lloyd, dat gaat over de ontwikkeling van een rock-‘n-roll carrière, een van zijn favorieten is. Bruce las het eerste couplet voor en liet daarna het nummer horen.

Als voorlaatste nummer draaide Bruce ‘Last Man Standing’ van Letter to You. Hij leidde het als volgt in: “Ik genoot ervan dit nummer te schrijven, omdat ik de kans kreeg om terug te keren naar alle kleine bars waar ik speelde toen we net begonnen. Brandweerhallen, vakbondshallen, veteranenclubs en county fairs. Het herinnerde me aan die onschuldige periode, spelen voor 5, 10, 15 dollar met de plaatselijke jongens van je middelbare school. En natuurlijk schreef ik dit na de dood van George Theiss, waardoor ik als laatst levende man van mijn allereerste band overblijf. En ik was verrast hoezeer ik ze allemaal mis.” Na ‘Last Man Standing’ nam Bruce afscheid van de luisteraars met, volgens hem, misschien wel het mooiste nummer dat ooit geschreven is over de essentie van rock-‘n-roll: ‘Do You Believe in Magic’ van The Lovin’ Spoonful.

Springsteens playlist
 • The Impressions – We’re a Winner
 • Bruce Springsteen – Your Own Worst Enemy
 • The Raspberries – Overnight Sensation (Hit Record)
 • MGT – Time to Pretend
 • Oasis – Champagne Supernova
 • The Stone Roses – I Wanna Be Adored
 • Chuck Berry – Johnny B. Goode
 • The Byrds – So You Want to Be a Rock ‘n’ Roll Star?
 • Bread – Guitar Man
 • Joe Strummer & the Mescaleros – Coma Girl
 • Tuff Darts – All for the Love of Rock ‘n’ Roll
 • Les Fradkin – Jangleholic
 • Jeffrey Foskett – Cool and Gone
 • Bruce Springsteen – Last Man Standing
 • The Lovin’ Spoonful – Do You Believe in Magic