Springsteen heeft vandaag de 22ste aflevering van From My Home to Yours op E Street Radio gepresenteerd. Het thema van deze aflevering was ‘Radio Radio’. Bruce draaide muziek van onder anderen Elvis Costello, Van Morrison, Warren Zevon en The Beach Boys.

Springsteen begon de uitzending met het benadrukken hoe belangrijk de radio voor hem was als tiener en zijn eigen muzikale ontwikkeling. “Voordat er (FM-)kabel was, voor de satelliet(verbinding, red.), voorafgaand aan de opkomst van populaire muziek in de omgeving van New York, kon je kiezen uit twee, twéé AM-radiostations. En voor tieners: één apparaat om ernaar te luisteren, de in Japan gebouwde transistorradio. Die was ongeveer zo groot als je iPhone. De transistor was je enige verbinding met de rockende, swingende geluiden en cultuur die in de jaren ’50 en ’60 in het rijk van de tienerjaren de grotere wereld vormden.”

Bruce legde radio onder zijn kussen

“WMCA en WABC waren onze twee stations. Ik wisselde tussen deze twee en koos uiteindelijk voor ABC met Cousin Bruce Morrow (een radiopresentator, red.) die goud delfde. De kracht en het belang van mijn radio kan niet genoeg worden benadrukt. Hij was mijn leven, ik stopte hem overdag in mijn schooltas en legde hem de hele nacht onder mijn kussen. Deze, deze, deze muziek, dit was het waard om voor te leven. Dit sprak me aan. Er waren mensen die wisten en respecteerden wie ik was en wie ik wilde zijn. Daar kon ik het antwoord vinden op de enige vraag die mijn dode stadje zich niet kon veroorloven: Is there anybody alive out there!

Springsteens Radio Nowhere

Springsteen met The Blasters in 1995
Bruce met The Blasters in 1995.

Springsteen opende daarna met zijn eigen ‘Radio Nowhere’ waarin uiteraard ook het regeltje “Is there anybody alive out there” voorkomt. De rest van de uitzending draaide hij vooral muziek en kondigde hij de platen om en om aan. Hij legde nog wel uit dat The Ravyns uit Baltimore komen en dat de plaat ‘Raised on the Radio’ op de soundtrack van de film Fast Times at Ridgemont High staat, “een film waarin ook mijn geweldige, kleine zus Pam in zit”. Na ‘Border Radio’ van The Blasters zei Bruce dat dit een van zijn favoriete bands aller tijden is en hij riep in herinnering dat hij met genoegen een keer een hele set met hen gespeeld heeft in het Hard Rock Café in Los Angeles. Volgens Brucebase was dit op 24 maart 1995 in het House of Blues, maar de website meldt maar twee nummers waarop Bruce meedeed.
Bruce sloot de radioshow af met ‘Save My Love’.

Springsteens playlist 26-5-2021

 • The Ramones – Do You Remember Rock ‘n’ Roll Radio
 • Bruce Springsteen – Radio Nowhere
 • Elvis Costello – Radio Radio
 • The Ravyns – Raised on the Radio
 • The Nines – It’s on the Radio
 • The Mighty Mike Schermer Band – My Big Sister’s Radio
 • Joni Mitchell – You Turn Me on I’m a Radio
 • Van Morrison – Hey Mr. DJ
 • The Blasters – Border Radio
 • Warren Zevon – Mohammed’s Radio
 • The Beach Boys – Radio Station Jingles/That’s Why God Made the Radio
 • Bruce Springsteen – Save My Love