Een versneden versie van de twee optredens van Springsteen en de E Street Band op No Nukes wordt nog dit jaar officieel uitgebracht op dvd. Filmmaker Thom Zimny heeft de twee Springsteen-shows van 20 en 21 september 1979 in Madison Square Garden gemonteerd tot een een concertfilm met de duur van één concert.

Tot 1979 waren  ‘The River’, ‘Thunder Road’ en ‘Quarter to Three’ de enige door Springsteen en de E Street Band uitgevoerde live-nummers die echt professioneel gefilmd en uitgebracht waren (op 16 mm-film). De nummers zijn opgenomen in de documentaire No Nukes. Daarin zat ook een compilatie van optredens van artiesten die meededen aan de MUSE-concerten (Musicians United for Safe Energy). Dat waren onder anderen Jackson Browne, de Doobie Brothers, Bonnie Raitt en Crosby, Stills & Nash. Nu komt er dus een Bruce & E Street Only-versie van No Nukes.

De nieuwe Springsteen-release krijgt de titel The Legendary 1979 No Nukes Concerts. Het waren de enige twee optredens die Springsteen en de E Street Band tussen de Darkness-tour van 1978 en The River-tour van 1980-’81 gaven. De tweede avond was de dag voordat Bruce dertig werd. Van dit optreden is vooral bekend dat Bruce een taart kreeg aangeboden, die hij in het publiek smeet. En het moment dat hij zijn ex-vriendin en concertfotografe Lynn Goldsmith in het publiek haar werk zag doen (foto’s maken), terwijl hij verzocht had dat zij geen concertfoto’s bij zijn optreden zou maken. Bruce stormde onder het optreden het podium af, haalde Goldsmith uit het publiek mee het podium op en stelde haar aan het publiek voor als zijn ex-vriendin. Daarna liet hij haar backstage de zaal uitzetten.

Bruce met Jackson Browne en Tom Petty tijdens ‘Stay’.

De oorspronkelijke No Nukes-film is vaak op televisie uitgezonden en verscheen officieel op VHS-video en in Japan op Laserdisc. De soundtrack van de film verscheen in 1979 als 3lp en in 1997 ook als dubbel-cd. Hierop staat een incomplete versie van Springsteens uitvoering van de ‘Detroit Medley’ en de versie van ‘Stay’ die Bruce met Jackson Browne, Tom Petty en Rosemary Butler deed. De complete audio van beide optredens verscheen officieel in de Live Archive-series van nugs.net, maar opmerkelijk is dat deze uitgave sinds deze week niet meer te bestellen is.
Meer details en bestelinformatie over de nieuwe dvd/blu-ray maakt Sony in september bekend. Maar vast staat dat je voor Sinterklaas of kerstmis een Springsteen-cadeau kan vragen.