Bruce gaat op 8 november weer optreden bij Stand Up For Heroes in New York. Het benefietgala wordt georganiseerd door de Bob Woodruff Foundation, dat geld inzamelt om revaliderende militairen bij te staan bij hun terugkeer in de maatschappij. Naast Stand Up For Heroes zal Bruce op 20 oktober meedoen aan The Robin Hood Benefit.

Bij Stand Up For Heroes wordt stand-up comedy en muziek met elkaar verenigd. Springsteen speelt meestal een paar nummers soloakoestisch (soms ook samen met Patti) en vertelt een paar (meestal schuine) moppen. Bruce was er sinds het eerste gala in 2007 altijd bij, behalve in 2017 vanwege zijn Springsteen on Broadway-voorstelling. Vorig jaar werd Stand Up For Heroes online georganiseerd en waren de optredens via YouTube te bekijken.

Dit jaar zullen onder anderen ook de komieken Jon Stewart, Jim Gaffigan en Nate Bargatze optreden. Het gala vindt plaats in de Alice Tully Hall van het Lincoln Center in New York City.

Robin Hood Benefit

Robin Hood is een organisatie die armoede bestrijdt in New York City. Op 20 oktober organiseren ze de Special Anniversary Tribute van The Concert for New York City. Twintig jaar geleden was er ruim een maand na de aanslagen van 9/11 een groot concert in Madison Square Garden dat wereldwijd live op televisie werd uitgezonden. Springsteen deed hier toen niet aan mee, hij verkoos die avond mee te doen aan een tribute-concert in het Count Basie Theater in Red Bank. Op 20 oktober is Bruce wel van de partij, net als Paul McCartney, Alicia Keys en de Jonas Brothers. Het evenement wordt gehouden in het Javits Center en kaartprijzen variëren van 3.000 tot 250.000 dollar.

Update 21-10: Bruce heeft drie nummers soloakoestisch gespeeld: ‘Working on the Highway’, ‘Dancing in the Dark’ en ‘Thunder Road’ (video: Ken Rosen).