Springsteen geeft donderdagmiddag voor de Europese pers een interview via Zoom. Dat wil zeggen: journalisten uit diverse landen, waaronder drie uit Nederland, kunnen vragen indienen, waarvan een selectie door een moderator wordt gesteld. Jan-Willem Roodbeen doet vrijdagochtend 16 oktober op Radio 2 verslag van de Zoom-sessie in zijn ochtendshow Jan-Willem start op.

Radio-dj Jan-Willem Roodbeen was enigszins teleurgesteld over het aangeboden interview, omdat van zelf vragen stellen geen sprake is en journalisten/presentatoren ook nog maar moeten afwachten of hun vraag gesteld zal worden. Om de luisteraars meer bij het gebeuren te betrekken, konden die dinsdag vragen voor Springsteen indienen. De luisteraar wiens vraag de uitzending haalt, wordt beloond met een thermomok van de radioshow – al is het zeker voor een fan natuurlijk leuker om te kunnen zeggen dat Bruce een vraag van jou beantwoord heeft.

Vanochtend meldde Roodbeen dat de vijf vragen van luisteraars, die met ‘klopt het dat je je paarden in Limburg koopt?’ niet bijster interessant waren, niet goed gevallen waren bij de platenmaatschappij. Op hun verzoek heeft hij dan ook nog wat vragen over het album ingediend.

De radioshow van Jan-Willem Roodbeen is te horen tussen 6.00 en 9.00 uur en is een tijdje na afloop via de Radio 2-site terug te luisteren.


Inmiddels is de Rolling Stone met Springsteen op de cover ook in Nederland te koop; in ieder geval bij de American Book Center in Amsterdam en Den Haag. Ook de Uncut met de Springsteen-cover is vanaf donderdag 13 oktober in ons land verkrijgbaar.