Springsteen is een van de sprekers op Land of Hope and Dreams, een online conferentie ter ere van het werk en de visie van Springsteen-biograaf Dave Marsh. De Zoom-sessies vinden plaats in de weekenden tussen 30 april en 15 mei en zijn gratis toegankelijk na registratie.

Springsteen neemt deel aan een driegesprek met singer/songwriter/muzikant en auteur Nona Hendryx en medeorganisator Lauren Onkey, senior directeur van NPR Music, op 8 mei. Andere spotlight conversations zijn die van Springsteens manager Jon Landau met muziekjournalist/historica Caryn Rose op 30 april, Little Steven en redacteur/docent Danny Alexander op 6 mei, en Dave Marsh en schrijver Daniel Wolff op 14 mei. Al deze gesprekken vinden in de VS ’s avonds plaats als het in Nederland al nacht is.


Springsteen-biograaf

Dave Marsh is muziekjournalist en radiopresentator en heeft twee biografieën over Springsteen op zijn naam staan, schreef het boek Sun City en coverartikelen voor Rolling Stone over onder anderen de Rolling Stones, Patti Smith en The Who. Ook zet hij zich in voor het goede doel. Zo richtte hij samen met zijn vrouw Barbara Carr het Kristin Ann Car Fund op, ter herinnering aan zijn dochter die overleed aan de gevolgen van wekedelenkanker. Springsteen bezoekt bijna jaarlijks de Kristen Ann Car Fundraiser. Volgens de conferentieorganisatoren heeft Marsh’ werk geleid tot een warme, slimme community. Vandaar ook de keuze voor de naam Land of Hope and Dreams voor de conferentie, een Springsteen-song met inclusiviteit als thema.

Conferentieonderwerpen

Thema’s die tijdens de conferentie aan de orde komen zijn onder meer het begin van de (pop)muziekjournalistiek, muziek en activisme: class and race, muziek en activisme: gezondheidszorg en justitie en muziekeducatie. De onderwerpen worden vervat in eretoespraken, twee- en driegesprekken en grotere paneldiscussies. Naast eerder genoemde sprekers zijn onder anderen ook muzikanten Pete Townshend en Alejandro Escovedo van de partij, voormalig voorzitter van de Vietnam Veterans Association Bobby Muller (met wie Bruce sinds The River-tour veel heeft samengewerkt), filmregisseur John Sayles (van wie Springsteen de songtitel ‘Born in the USA’ van het filmscript overnam en die een paar videoclips voor Bruce heeft gemaakt) en muziekjournalist Greil Marcus.

Inschrijven voor de conferentie kan op de website van Land of Hope and Dreams.