Springsteen en Obama maken een podcastserie.

Spotify heeft vandaag bekendgemaakt dat oud-president Obama samen met Springsteen een 8-delige podcastserie heeft gemaakt, Renegades: Born in the USA. De eerste twee afleveringen, ‘Outsiders: an unlikely friendship’ en ‘American Skin: race in the United States’, zijn nu te beluisteren.

Update 22-3: vandaag verscheen de zesde aflevering: ‘Wrestling with Ghosts: American Men’. De vierde aflevering heette ‘Born to Run: The Loss of Innocence’ en de vijfde ‘Every Man for Himself: Money and the American Dream’. De afleveringen zijn op Spotify te beluisteren.

Update 1-3: vandaag is de derde aflevering van de Springsteen-Obama-podcast online gezet. Deze aflevering heet ‘Amazing Grace: American Music’. Ook zijn de volledige transcripts van de eerste drie afleveringen te downloaden.

De Obama’s hebben een deal met Spotify voor meerdere podcastseries via de productiemaatschappij Higher Ground van Michelle Obama. De oud-First Lady debuteerde afgelopen zomer met haar eigen serie al op het platform. In de serie met Springsteen spreken The Boss en de oud-president over hun verleden, hun overtuigingen en het verdeelde Amerika. Onderwerpen als het vaderschap, het huwelijk, rolmodellen en hoe het nu verder moet met het land komen aan bod.

Sinds Bruce in 2008 optrad bij campagnebijeenkomsten van Barack Obama hebben de twee een vriendschap opgebouwd. Het idee voor de podcast zou zijn ontstaan bij Springsteens optreden van januari 2017 in het Witte Huis.

Volgens Spotify kunnen luisteraars diepgaande, persoonlijke gesprekken tussen de twee grootheden verwachten, waarbij ze echt een vlieg-op-de-muurervaring zullen hebben. Zowel mensen met een betaald Spotify-abonnement als een gratis account kunnen de Springsteen-Obama-podcast beluisteren.


Bruce heeft ook muziek opgenomen voor de podcasts. In de eerste aflevering, die gaat over de jeugd van beide sprekers, speelt Bruce een akoestische versie van ‘My Hometown’ terwijl hij tussen de regels door over de inspiratie voor het nummer spreekt. In het tweede deel behandelen Springsteen en Obama de ongelijkheid tussen wit en zwart. Bruce vertelt over het optreden in Ivoorkust tijdens de Amnesty-tour en hij laat een stukje interview van Clarence Clemons horen. Hij speelt een fragment van ‘American Skin’. Ook zijn er nieuwsfragmenten en speeches van Obama te horen.