Springsteen heeft gisteravond het eerste van vier optredens in The Tonight Show with Jimmy Fallon gegeven. Hij speelde ‘Do I Love You (Indeed I Do)’ live en gaf een interview aan presentator Jimmy Fallon. Vandaag en morgen treedt Bruce nogmaals op en op Thanksgiving, volgende week donderdag, maakt hij nog een keer zijn opwachting.

Het gesprek met Fallon werd in twee delen, onderbroken door reclame, uitgezonden. Springsteen en Fallon spraken over het nieuwe album, de tour van volgend jaar en over Taylor Swift waar Springsteens dochter Jessica fan van is. Bruce vertelde ook dat hij opa is, zijn zoon Sam heeft een dochter gekregen, en voegde eraan toe dat Patti niet “oma” wil worden genoemd. Bruce maakte ook voor eens en altijd duidelijk of het “Mary’s dress waves” of “Mary’s dress sways” in ‘Thunder Road’ is.

Na het gesprek trad Bruce op. Hij speelde live ‘Do I Love You (Indeed I Do)’, de eerste single van het nieuwe album. Bruce trad niet op met de huisband The Roots, zoals eerder gedacht, maar had een band bij zich met muzikanten die ook in de videoclips met Bruce playbackten. Zoë Brecher op drums, Rose Blanshei op bas en Ron Aniello op gitaar. In de blazerssectie zijn Eddie Manion, Curt Ramm, Barry Danielian, Stan Harrison en Richie La Bamba Rosenberg te herkennen en tussen de achtergrondzangers zien we Lisa Lowell, Michelle Moore, Curtis King, Vaneese Thomas, Felicia Douglass, Fonzi Thornton en Dennis Collins . Er zijn strijkers en als toetsenist had Bruce verrassend genoeg David Sancious uitgenodigd, die oorspronkelijk deel uitmaakte van de eerste E Street Bandformatie en meespeelde op Springsteens eerste twee studioplaten en op het nummer ‘Born to Run’.

Update: Bruce speelde dinsdagavond ‘Turn Back the Hands of Time’ en woensdag ‘Nightshift’. Woensdag zat ook Patti Smith in de show en zij vertelde op verzoek van Jimmy Fallon het verhaal over het ontstaan van ‘Because the Night’.

Update: op 24 november (Thanksgiving in de VS) werd het laatste optreden van Bruce uitgezonden: ‘Don’t Play that Song’.