Springsteen Ivors Academy FellowSpringsteen is de eerste internationale songwriter die is benoemd tot Academy Fellow van de Ivors Academy. Dit is een Britse beroepsvereniging die songwriters ook eert met benoemingen cq. prijzen. Bruce kan de award tijdens de Europese tour op 23 mei 2024 in ontvangst nemen in Londen.

De Ivors Academy bestaat al tachtig jaar en heeft nog nooit eerder een niet-Brit tot Academy Fellow (een soort erelid) benoemd. Springsteen zegt over zijn benoeming: “Ik ben trots dat ik de eerste internationale songwriter ben die wordt erkend door de Ivors Academy. Naast de erkenning voor mijn songwriting, is de award ook een eerbetoon aan de fans en vrienden die mij en mijn werk de laatste vijftig jaar gesteund hebben. Dit land heeft me altijd erg welkom doen voelen bij elke stap die ik heb gezet. Hier blijf ik erg dankbaar voor.”

Springsteen wordt gewaardeerd om zijn uitmuntende bijdrage aan het vak van songwriting en zijn impact op het culturele landschap van Groot-Brittannië. Hij wordt de 27ste fellow van de academie. Vorig jaar gingen Paul McCartney, Sting, Kate Bush en Joan Armatrading hem voor.

De voorzitter van de Ivory Academy, Tom Gray, zegt over Springsteens benoeming: “Niemand anders dan Bruce Springsteen past de eer om de eerste internationale songwriter te zijn die wordt opgenomen in ons verbond. Songwriters zijn krachtige verhalenvertellers, die het leven, liefdes en moeilijkheden vastleggen. Bruce heeft altijd geweldige verhalen verteld. Het erelidmaatschap markeert de waardering voor hem van degenen die zijn vakmanschap delen.”

Om het fellowship van Springsteen te vieren is een speciale rode, gelimiteerde vinyluitgave van het nieuwe Best of-album te koop.