Fotografe Nicki Germaine gaat haar boek Springsteen Liberty Hall op 26 mei in Concerto Amsterdam signeren. Het boek bevat niet eerder gepubliceerde foto’s van de zeven concerten die Springsteen en de E Street Band bij hun eerste bezoek aan Houston, Texas in 1974 gaven. Springsteen en E Street Band-bassist Garry Tallent, de huidige partner van Germaine, schreven ieder een voorwoord in het boek.
Nicki Germaine bekijkt samen met Bruce het boek bij Springsteen thuis.
Boek plus exclusieve fotoprint die alleen bij de signeersessie in Concerto verkrijgbaar is.

Vrijdag 26 mei, de dag tussen beide concerten van Springsteen en de E Street Band in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, is Nicki om 15.00 uur in Concerto om daar haar boek te signeren. Het boek kun je voor 70 euro vooraf aanschaffen worden via de webshop van Concerto. Indien je niet naar de signeersessie kunt komen, kun je een gesigneerd exemplaar thuis laten bezorgen of na 26 mei in de winkel gaan ophalen.

Update 17-5: Nicki zal 35 exclusieve fotoprints meenemen. Deze foto van 20 x 25 cm waarop Bruce en de bandleden met David Sancious en Ernest Boom Carter ontspannen bij Liberty Hall zitten, is alleen verkrijgbaar bij de signeersessie in Concerto op vrijdagmiddag 26 mei (wordt niet opgestuurd). Het boek en de foto samen kosten 150 euro. Alleen het boek kost 70 euro.

Springsteen en de band (met hierin naast Clarence Clemons, Garry Tallent en Danny Federici David Sancious op piano en Ernest Boom Carter op drums) waren van 7 tot 11 maart 1974 voor vier dagen in Houston en traden zeven keer op (op drie van de vier dagen waren er twee shows) in Liberty Hall. Nicki Germaine was aanwezig om Bruce op en naast het podium op beeld vast te leggen. De foto’s geven een uniek beeld van Springsteen en de vroege E Street Band die nog hard aan de weg timmerden.

Concerto heeft de etalage van de winkel alvast versierd voor de signeersessie.

Voorwoord Springsteen

Springsteen schrijft erover in het voorwoord: “Gelukkig was er iemand om alle onschuld en nonchalance die de E Street Band in 1974 nog had vast te leggen. Niemand wist wie de fotograaf, Nicki Germaine, was, maar in die dagen maakte dat niet veel uit om toch dicht bij de band te komen. Wij hadden geen oppassers, geen buffers, en ze was gewoon een leuke meid met een camera. Fotografeer er maar op los! Zij trof een zeer unieke samenstelling van de band, met Davey Sancious en Boom Carter. We waren in onze pre-Max-en-Roy-dagen en lieten alles maar begaan. We waren nog niet bekend, we kwamen zo van de straat en begaven ons onder de lokale bevolking als we in een stad waren. Nicki legde ons met de glorie waar we reikhalzend naar uitkeken op foto vast, op exotische plaatsen (en dat was praktisch overal) waar onze talenten ons zouden brengen. Dit zijn foto’s van ‘vroeger’. Het zou niet lang meer duren.”

Bob Santelli, muziekjournalist en de huidige directeur van het Grammy museum, schreef een begeleidende tekst in het 168 pagina’s tellend boek.

Nicki Germaine met haar partner E Street Band-bassist Garry Tallent in Dublin.