Er komt een nieuwe Springsteen-tentoonstelling ter gelegenheid van het 35-jarige jubileum van Springsteens eerste live-album. De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Grammy Museum en de Bruce Springsteen Archives and Center for American Music. Bruce Springsteen Live is vanaf 1 oktober te zien in het Grammy Museum in Newark.

De 2500 vierkante meter beslaande, interactieve tentoonstelling Bruce Springsteen Live behandelt 50 jaar muziekgeschiedenis van Springsteen en de E Street Band. Volgens de organisatoren kun je er iconische objecten, video-opnames van concerten, instrumenten, kleding die de muzikanten droegen tijdens optredens, exclusieve interviews, concertposters en foto’s. Qua instrumenten zijn in ieder geval Springsteen iconische Fender en Clarence Clemons’ saxofoon te zien. De tentoonstelling geeft ook inzicht in Springsteens creatieve proces, zijn ontwikkeling door de jaren heen en hoe hij erin slaagde een van de grootste live-performershome te blijven.

Bruce Springsteen Live wordt een reizende tentoonstelling. In New Jersey is hij tot 22 maart 2022 te zien in het Prudential Center, waarin het Grammy Museum huist. In het najaar van 2022 verhuist hij naar dezelfde museuminstelling in Los Angeles.

Via grammymuseumexp.org/Bruce-Springsteen kun je een datum en tijdslot reserveren. Kaarten kosten 7 tot 10 dollar.