Springsteens coveralbum, Only the Strong Survive – Covers Vol. 1, is genomineerd voor een Grammy Award. De onderscheidingen worden volgend jaar op 4 februari in Los Angeles uitgereikt.

Het album is genomineerd in de categorie Best Traditional Vocal Pop Album. Bruce neemt het op tegen Liz Callaway (album: To Steve with Love: Liz Callaway Celebrates Sondheim), Rickie Lee Jones (Pieces of Treasure), Laufey (Bewitched), Pentatonix (Holidays around the World) en  Sondheim Unplugged (The NYC Sessions), Vol. 3, een verzamelalbum met musicalnummers die gecomponeerd zijn door Stephen Sondheim. Het genomineerde album van Liz Callaway is ook een ode aan deze componist die in 2021 overleed.


De nominatie van Only the Strong Survive is de 51ste Grammy-nominatie voor Springsteen. Twintig keer heeft Bruce daadwerkelijk een Grammy Award gewonnen. De eerste award kreeg Bruce in 1985 voor Best Rock Vocal Performance met ‘Dancing in the Dark’ en zijn laatste onderscheiding kreeg hij in 2010 voor Best Solo Rock Vocal Performance op het nummer ‘Working on a Dream’. 1995 was het meest succesvolle jaar voor Springsteen toen hij onderscheiden werd met vier Grammy Awards voor ‘Streets of Philadelphia’.