Springsteen heeft vandaag de 17de aflevering van From My Home to Yours gepresenteerd op E Street Radio. Bruce gaf deze aflevering de titel ‘Lawyers, Guns and Money: An Inaugural Special’, naar het nummer van Warren Zevon. Bruce rekende af met president Trump en zijn aanhangers die het Capitool bestormd hebben.
Bruce met Warren Zevon.

‘Lawyers, Guns and Money’ was ook de opener van de show, gevolgd door ‘First We Take Manhattan’ van Leonard Cohen. Daarna stak Bruce van wal:

“Ik weet ik niet hoe jullie erover denken maar toen ik 6 januari ’s middags (toen aanhangers van president Trump het Capitool bestormden, red.) voor mijn tv zat, was mijn reactie eerst ‘wat?’, vervolgens ‘huh?’ en daarna ‘hoera!’ Naarmate de dagen verstreken en duidelijk begon te worden wat er werkelijk was gebeurd en waarvan we het meeste nog nauwelijks wisten, ging ik van verrassing naar schok, woede, depressie, toenemende woede.

“Nu ben ik benieuwd: wat voor soort narcist ben je als je denkt dat je het recht hebt om ons People’s House te vernielen, de wielen van onze democratie te stoppen, terwijl wij bezig zijn met een van onze meest heilige plichten, de vreedzame machtsoverdracht, in de machtigste natie op aarde. En te handelen op basis van een goedkope, eenvoudig te weerleggen leugen van een gestolen verkiezing, een leugen die is herzien, weerlegd, ontkracht en afgewezen door elke rechtbank in het land, inclusief ons Hooggerechtshof dat vol zit met Trump-rechters. Ik bedoel, wie denk je dat je bent om de zalen van onze democratie te ontheiligen, enkel afgaand op het woord van een waanzinnige, schreeuwende kermisbaas van een president, die alleen loyaliteit kent, … aan zichzelf. Hij is iemand die opruiend is en aanzet tot geweld, een goedkope verrader van de grondwet en van de Verenigde Staten van Amerika.

“Ik vraag mijn Amerikaanse broeders en zusters om jezelf en jouw loyaliteit meer waarde te geven. Donald J. Trump verdient je ziel, hart en eerlijke en oprechte toewijding niet. Jouw land, jouw echte land, wacht op jou en heeft je nodig. Dus ik zeg dit met pijn en liefde in mijn hart: verspil je medeleven niet aan degenen die het niet verdienen. Jullie zijn beter en veel meer waard dan dat. In deze wereld, Gods wereld, herbergt niet slechts één enkele man de onfeilbare waarheid. Er is maar één waarheid, Gods waarheid, en het is een waarheid gebaseerd op diepgaand onderzoek, nederigheid in het licht van de feiten, en het is gebaseerd op het geloof, de liefde en het respect dat je koestert voor je buren en je land. Laten we allemaal tot God bidden dat we de kracht hebben om helder te beschouwen met onze geest, ons hart en onze ogen, en dat we ons geloof stevig, nederig en in dienst van ons land en de waarheid mogen houden.”

Na dit emotionele betoog van Bruce draaide hij zijn eigen ‘Land of Hope and Dreams’. Hij zei vervolgens dat zijn verhaal geïnspireerd was door een artikel van David Brooks in de New York Times en hij raadde de luisteraars aan dit zelf ook te lezen. Na nummers van onder anderen Jay-Z, Link Wray, Neil Young en zijn eigen ‘Reason to Believe’ sloot Bruce de uitzending af met een laatste boodschap aan de luisteraar:

Wij zijn schepsels wiens aderen kloppen op hoop, geloof en liefde. Ik heb het grootste deel van mijn levenswerk gebruikt om die hoop, geloof en liefde, en het bewijs en de kracht ervan hier in deze wereld, na te jagen. We hebben gedeelde overtuigingen en gemeenschappelijke waarden nodig om ons ties that bind te geven met een land en een volk dat ons karakter zal bepalen en onze nationale ziel zal verdiepen. Nu weet ik dat het vandaag de dag moeilijk is om zoiets voor elkaar te krijgen. Maar die ties zijn er, en vandaag is een dag om ze te vieren. Dus ik wil graag een kort gebed uitsturen naar Joe Biden, Kamala Harris, naar jouw en ons land.”

Bruce sloot de show daarna af met ‘House of a Thousand Guitars’ van Letter to You.

Springsteens playlist

 • Warren Zevon – Lawyers, Guns and Money
 • Leonard Cohen – First We Take Manhattan
 • Bruce Springsteen – Land of Hope and Dreams
 • Jay-Z – Heart of the City (Ain’t No Love)
 • Run the Jewels, featuring Kamasi Washington – Thursday in the Danger Room
 • Green on Red – You Couldn’t Get Arrested
 • Link Wray – It’s All Over Now, Baby Blue
 • Neil Young – All along the Watchtower
 • Leonard Cohen – The Future
 • Warren Zevon – I Was in the House When the House Burned Down
 •  Bruce Springsteen – Reason to Believe
 • Bruce Springsteen – House of a Thousand Guitars