Springsteen heeft een bijdrage geleverd aan twee documentaires die binnenkort verschijnen: The Mustangs: America’s Wild Horses en Ants.

Op 15 oktober verschijnt The Mustangs: America’s Wild Horses. Deze documentaire vertelt het verhaal van de mustangs, de wilde paarden in Amerika met een roemrucht verleden en een onzekere toekomst. Het is alom bekend dat Bruce en Patti zelf grote paardenliefhebbers zijn en dat hun dochter Jessica een succesvol springruiter is. Met het Amerikaanse team won zij bij de afgelopen Olympische Spelen in Tokio een zilveren medaille. Heel verrassend is het dus niet dat zij alle drie meewerken aan deze documentaire. Bruce heeft muziek bijgedragen en Patti Scialfa en Jessica Springsteen zijn samen met Robert Redford uitvoerend producent. De soundtrack van de documentaire bevat ook nummers van Willie Nelson en Emmylou Harris.

Bruce heeft voor de Italiaanse documentaire Ants een passage uit het boek The Grapes of Wrath van John Steinbeck ingesproken. Het boek en de film zijn al sinds begin jaren tachtig een grote inspiratiebron voor Bruce. Uiteindelijk leidden ze tot het album The Ghost of Tom Joad. De documentaire Ants gaat over de immigrantenproblematiek in Zuid-Europa. De Italiaanse producent Davide Azzolini stuurde zijn verzoek om Springsteen tekst te laten voorlezen aan Jon Landau. Tot zijn verrassing deed Bruce mee. De film is aangeboden aan enkele filmfestivals waar de documentaire binnenkort waarschijnlijk zal debuteren.