Springsteen verraste donderdagavond 27 maart het publiek dat bij het concert van country-artiest Zach Bryan in New York aanwezig was. Tijdens de toegift in het Barclays Center in Brooklyn kwam Bruce plotseling onaangekondigd het podium oplopen met een elektrische gitaar en zong hij met twee nummers mee.

Zach Bryan is een 27-jarige Amerikaanse singer/songwriter, geboren in Japan en opgegroeid in Oklahoma in de VS. In het kader van zijn The Quittin’ Time Tour trad hij op in Brooklyn. Bryan, die het nummer ‘Johnny 99’ als opkomstmuziek gebruikt aan het begin van zijn show, is Springsteen-fan. Bij de toegift had hij een Springsteen-shirt aangetrokken en begon hij al zijn onuitgebrachte nummer ‘Sandpaper’ te spelen toen Bruce opeens het trapje van het podium opliep. Springsteen was twee dagen eerder nog aan de westkust van de VS voor het E Street Band-optreden in San Diego. Maar door twee dagen rust die nu tussen de shows gepland zijn, had hij genoeg tijd om naar de oostkust terug te vliegen.

Bruce droeg in-ear-monitors en zong het tweede couplet van het nummer. Hij maakte een foutje in de timing van een tekstregel toen Bryan hem te hulp schoot: “I messed him up”, zei Bryan lachend die de schuld op zich nam. Het is onduidelijk waarom Bruce een dag voor zijn eerste show in San Francisco naar New York vloog voor een duet, maar er wordt gezegd dat hij ook heeft meegewerkt aan de studio-opname van het nog niet uitgebrachte nummer van Zach Bryan.

Na dit nummer bleef Bruce nog op het podium en kwam ook zangeres Maggie Rogers, die eerder op de avond al een duet met Bryan deed, meedoen met het ruim 12 minuten durende slotnummer ‘Revival’. Bruce speelde hierop een gitaarsolo en zong de refreinen mee.

Bruce samen met Zach Bryan en Maggie Rogers.