Springsteen heeft maandagavond 13 december opgetreden bij het John Henry’s Friends-benefietconcert in de Town Hall in New York. Hij speelde een twintig minuten durende elektrische set samen met de Dukes, de begeleidingsband van Steve Earle. De singer/songwriter kwam een nummer meedoen en ook Willie Nile deed mee. Aan het einde van de show verscheen Bruce opnieuw op het podium om met alle optredende artiesten de show af te sluiten met ‘Teach Your Children’.

Springsteen begon zijn set met ‘Darkness on the Edge of Town’ en ‘The Promised Land’. De saxofoonsolo van laatstgenoemd nummer werd ingevuld met een dubbele gitaarsolo van Chris Masterson, de gitarist van de Dukes die op zijn Telecaster alle nummers van extra gitaarlicks voorzag.

Willie Nile kwam meedoen met ‘Glory Days’. Bruce liet het publiek het hele eerste couplet zingen. Steve Earle kwam het podium op voor het laatste nummer van Springsteens set, ‘Pink Cadillac’, een nummer dat Earle ook met de Dukes geregeld speelt. Steve leidde het nummer in met de opmerking: “Sometimes it ain’t some much about where you end up, it’s all about the drive.” Bruce en Steve deelden de zang en de solo’s werden beurtelings gespeeld door Ricky Ray Jackson op pedal steelguitar, Chris Masterson op gitaar en Eleanor Whitmore op viool.

Steve Earle vervolgde daarna de show en vertelde eerst dat Springsteen hem als jonge muzikant geïnspireerd heeft bij het maken van zijn eerste plaat. Steve zag een concert van de Born in the USA-tour en daarna schreef hij Guitar Town. Steve speelde een set van negen nummers waarna Bruce aan het einde weer mee kwam doen met alle andere optredende artiesten (Rosanne Cash, Willie Nile en Matt Savage) op de passende afsluiter ‘Teach Your Children’ van Crosby, Stills, Nash & Young.

John Henry is de 11-jarige autistische zoon van Steve Earle en diens ex-vrouw Allison Moorer. Earle organiseert elk jaar een benefietshow om geld in te zamelen voor de Keswell school, waar zijn zoon en andere kinderen met autisme onderwijs volgen.

Bruce heeft een paar keer eerder met Steve Earle op het podium gestaan. In 1998 speelde Bruce mee met de toegiften bij een concert van Earle en The Dukes in de Tradewinds in Sea Bright, New Jersey. In 2007 was Steve een van de optredende artiesten bij het Celebrating the Music of Bruce Springsteen: Music for Youth Benefit in New York (waar Bruce special guest was). En Earle en Springsteen deden samen mee aan het tribute-concert voor Pete Seeger in 2009 in New York.

Earle noemt Springsteen een van zijn vele muzikale inspiraties. Zijn eerste album Guitar Town schreef hij nadat hij een Born in the USA-show had bezocht. Earle heeft tijdens zijn eigen concerten geregeld nummers van Bruce gecoverd, zoals ‘Nebraska’, ‘State Trooper’, ‘Racing in the Street’ en dus ‘Pink Cadillac’. In Earle’s nummer ‘Hardcore Troubadour‘ zingt hij aan het einde een regeltje van ‘Rosalita’.