Springsteen treedt op 13 december op bij de John Henry’s Friends-benefiet in de City Winery in New York. Singer-songwriter Steve Earle organiseert elk jaar een benefietconcert om geld in te zamelen voor de Keswell school, waar kinderen met autisme onderwijs volgen.

Naast Springsteen en Steve Earle & The Dukes zelf treden onder anderen ook Rosanne Cash en Willie Nile op. De elfjarige zoon van Steve Earle en zijn ex-vrouw Allison Moorer, John Henry, heeft autisme. Vandaar dat Earle dit benefiet jaarlijks organiseert. De voorverkoop start aanstaande vrijdag.

Bruce heeft een paar keer eerder met Steve Earle op het podium gestaan. In 1998 speelde Bruce mee met de toegiften bij een concert van Earle en The Dukes in de Tradewinds in Sea Bright, New Jersey. In 2007 was Steve Earle een van de optredende artiesten bij het Celebrating the Music of Bruce Springsteen: Music for Youth Benefit in New York (waar Bruce special guest was) en Earle en Springsteen deden samen mee aan het tribute-concert voor Pete Seeger in 2009 in New York.