Bruce heeft op 10 september via een livestream de eerstejaars studenten van Boston College toegesproken bij de opening van het academisch jaar. Gezeten in zijn studio droeg Bruce een speech voor en beantwoordde hij vragen van studenten.

De livestream is via Youtube terug te zien (vanaf minuut 25). De studenten hadden Springsteens biografie Born to Run ter voorbereiding gelezen. Bruce zei dat hij van plan was geweest om de speech persoonlijk op campus te komen geven maar vanwege de pandemie was dat niet mogelijk. Bruce vertelde dat hij spijt heeft dat hij na highschool niet ook naar college was gegaan en dus zijn opleiding zelf heeft moeten organiseren door veel te lezen. Bruce had veel adviezen voor de jonge studenten en hij moedigde ze aan om te genieten van hun tijd op college: “Je kunt hier elke minuut die je ervaart in je opnemen en aan het eind er beter uitkomen, met visie, intellectuele kracht, spiritueel karakter en waardig en volledig voorbereid om de wereld op je eigen voorwaarden tegemoet te treden.”

Na de speech lazen enkele geselecteerde studenten vragen voor die de eerstejaars hadden ingestuurd. De antwoorden had Bruce al voorbereid want hij las ze met humor en wijsheid voor. Een vraag ging over ‘American Skin’ en Bruce legde uit dat hij het nummer geschreven heeft na aanleiding van de 41 schoten die politieagenten op Amadou Diallo vuurden bij diens arrestatie. Een student vroeg Bruce waar hij zijn zelfvertrouwen vandaan haalde maar Bruce zei zelf overal aan te twijfelen: “Even today I am a mess of insecurities.” Op de vraag wat hij zou hebben gedaan als hij geen succes in de muziek zou hebben gekend, was Bruce heel duidelijk: hij zou altijd muzikant zijn geworden, of hij nou in Madison Square Garden of in een bar in Asbury Park zou hebben opgetreden. Bruce vertelde ook dat de muziekwereld de enige werkomgeving is waar je 45 jaar lang met dezelfde mensen kunt werken.

Bruce heeft een band met de school in Massachusetts. Evan, de oudste zoon van Bruce en Patti, studeerde in 2012 af van Boston College en Bruce heeft vaak benefietoptredens in de Stone Pony georganiseerd om geld in te zamelen voor beurzen voor minder draagkrachtige studenten.