Springsteen was zaterdag 5 november in Los Angeles bij de Rock ’n Roll Hall of Fame-ceremonie om producer Jimmy Iovine met een speech binnen te halen. Aan het einde van de avond trad Bruce op met John Mellencamp. Samen brachten ze een eerbetoon aan Jerry Lee Lewis met de nummers ‘Highschool Confidential’ en ‘Great Balls of Fire’.

Jimmy Iovine, die als studiotechnicus bij de Born to Run– en Darkness on the Edge of Town-sessies aan Springsteens albums meewerkte, werd tijdens de ceremonie geëerd met een Ahmet Ertegun-award. Bruce kwam na anderhalf uur het podium op en vertelde over die laatste opnamesessies. “Het was 1978. Jimmy Iovine veranderde van een dunne Italiaanse jongen die de tape wisselt en op de start- en stopknop van het opnameapparaat drukt, in die dunne Italiaanse jongen achter het mengpaneel, als studiotechnicus van Born to Run en Darkness on the Edge of Town. Ik kwam de studio binnen en Jon [Landau, red.] zei tegen me: ‘Hij zei me dat hij het kon.’ Dit verhaal vat het ethos van Jimmy Iovine samen. Pak de kans, durf alles te riskeren en misschien lukt het.” Bruce vertelde ook dat Jimmy degene was die aan hem had gevraagd om het nummer ‘Because the Night’, dat hij niet af had gekregen voor Darkness, aan Patti Smith te geven zodat zij haar versie kon afmaken en opnemen. “Jimmy herkent een geweldig nummer en hij weet wie het kan zingen.”

Jimmy nam de award van Bruce in ontvangst en bedankte hem op zijn beurt in zijn speech. Andere gelauwerde artiesten die avond waren onder anderen Carly Simon, Lionel Richie, Dolly Parton, Judas Priest, Duran Duran, Eminem en The Eurythmics. Aan het einde van de avond verscheen Bruce weer op het podium. “One last one for The Killer”, zei hij en met John Mellencamp, Roy Bittan op piano en de Zac Brown Band eerde hij de onlangs overleden Jerry Lee Lewis met een medley van ‘Highschool Confidential’ en ‘Great Balls of Fire’ (inclusief vlammende gitaarsolo van Bruce).

De show is voor televisie opgenomen en wordt op 19 november op HBO uitgezonden.