Springsteen trad gisteravond in New York een half uur op voor Stand Up for Heroes. Bij deze benefietavond komen comedy en muziek samen, dus vertelde Bruce tussen de nummers door weer een aantal schuine moppen.

Het benefietgala wordt georganiseerd door en voor de Bob Woodruff Foundation, dat geld inzamelt om revaliderende militairen bij te staan bij hun terugkeer in de maatschappij. Bruce heeft sinds het eerste gala in 2007 maar één jaar aan zich voorbij laten gaan, in 2017 vanwege zijn Springsteen on Broadway-voorstelling. In het verleden werd Bruce op het podium soms bijgestaan door Patti, maar deze keer speelde hij zonder haar. Aangekondigd door Jon Stewart verscheen Bruce met een akoestische gitaar. Hij vertelde eerst een schuine mop, gevolgd door de uitvoering van ‘I’ll Work for Your Love’.

De moppen die Bruce tapte, waren niet nieuw, hij had ze bij een eerdere gelegenheid ook al verteld. Toch tapte hij ze weer met verve. Het tweede nummer dat Bruce speelde was ‘Letter to You’.

De akoestische uitvoering van ‘Hungry Heart’ die volgde, was een vrij unieke uitvoering. Alleen bij de Bridge Benefit in 1986 speelde Bruce ‘Hungry Heart’ eerder solo-akoestisch en bij het slotconcert van de Europese Devils&Dust-tour in Berlijn kwam Wolfgang Niedecken als gast meespelen op een akoestische uitvoering.

Bruce sloot zijn optreden af met ‘Dancing in the Dark’.