Springsteen was zondag in het New Jersey Performing Arts Center in Newark om zijn echtgenote en E Street Bandlid Patti Scialfa toe te spreken bij haar inductie in de New Jersey Hall of Fame.

Bruce, die met leesbril op achter een katheder plaatsnam, begon zijn speech met de opmerking: “It’s so cool to be here for my baby.” Bruce vertelde dat hij haar voor het eerst zag in de Stone Pony toen ze zong met de huisband, Cats on a Smooth Surface. Hij voegde haar toe aan de E Street Band, omdat hij vond dat de band tot veel in staat was, maar harmonische achtergrondzang niet een van hun kwaliteiten was. “Toen ik Patti ontmoette, had ik het gevoel dat ik mijn geheime wapen had gevonden.”

Springsteen noemde artiesten waar Patti mee had samengewerkt, van Southside Johnny tot Keith Richards en The Rolling Stones. Hij somde ook de soloplaten van Patti op. Rumble Doll uit 1993 noemde Bruce “een onontdekte juweel van een plaat”. Over 23rd Street Lullaby (2004) en Play It as It Lays (2007) zei hij: “Prachtige werkstukken die, als ze niet getrouwd was geweest met een suck-the-air-out-of-the-room attention whore, veel meer bekendheid zouden hebben gekregen.” Bruce zei ook dat Patti net haar vierde plaat af heeft en dat deze komend jaar wordt uitgebracht.

Patti nam de medaille die bij de inductie hoort van Bruce in ontvangst en sprak een dankwoord uit. “Muziek is krachtig. Het kan je informeren, het kan naar je terug resoneren. Naar je hart, wie je bent of wie je zou willen worden. Ik heb geluk gehad dat ik veel briljante muzikanten en artiesten heb ontmoet en met ze heb mogen samenwerken. En ik heb een stukje van die wereld, een klein stukje ervan, voor mijzelf weten te veroveren. Ik ben de vele mensen met wie ik heb gewerkt, enorm dankbaar. Zij hebben de schoonheid en transformerende kracht van muziek naar mij weerspiegeld.”

Little Steven was ook bij de ceremonie om David Chase, schrijver en producer van de televisieserie The Sopanos, toe te spreken. Het was Chase die Steve, die op dat moment geen acteerervaring had, vroeg om acteur in zijn nieuwe televisieserie te worden. Na de speeches was er een muzikaal optreden van zanger Tony Orlando, die dit jaar ook in de Hall of Fame werd opgenomen. Bruce, Patti en Little Steven deden mee met de uitvoering van ‘With a Little Help from My Friends’.

Tony Orlando zingt met Bruce, Little Steven en Patti ‘With a Little Help from My Friends’.

De New Jersey Hall of Fame startte in 2008 met het eren van personen die veel voor de staat New Jersey hebben betekend. Uiteraard werd Bruce zelf bij de eerste inductieceremonie in 2008 geëerd. Later volgden ook de E Street Band (2012), Stevie Van Zandt (2017)Southside Johnny (2018) en Max Weinberg (2022).

Patti Scialfa gaf in de dagen voorafgaand aan de ceremonie een interview aan Chris Jordan van de Asbury Park Press. In het interview vertelde ze dat ze afgelopen jaar niet met Springsteen en de E Street Band op tour was, omdat ze haar soloalbum wilde afmaken. Met Bruce van huis was de homestudio voor haar beschikbaar. Ook was ze van mening dat ze met zoveel mensen op het podium weinig kon toevoegen. Tijd met haar eerste kleinkind door willen brengen, speelde ook een rol. Toch zegt ze in het interview dat ze volgend jaar weer op het podium zal staan wanneer Bruce en de band op tour gaan.