Springsteen gaat op vrijdag 21 augustus meedoen aan de livestream ‘A Song for Joe’, een online concert ter ere van de verjaardag van Joe Strummer. De livestream is te zien via de website en het YouTube-kanaal van Joe Strummer en start om 21 uur Nederlandse tijd.

The Clash-zanger Joe Strummer zou op 21 augustus jarig zijn als hij niet in 2002 op 50-jarige leeftijd zou zijn overleden. Bruce is een bewonderaar van de punkrocker en heeft in het verleden op verschillende momenten nummers van Joe Strummer gespeeld, zoals ‘London Calling‘ bij de Grammy Awards 2003, ‘Coma Girl‘ op Glastonbury 2009 en ‘Clampdown‘ bij de High Hopes-tour in 2014.

De show ‘A Song for Joe’ is een initiatief van Jesse Malin. Naast Bruce doen er vele artiesten mee aan de livestream, waaronder Joe Ely, Lucinda Williams, Dropkick Murphys, Brian Fallon, Frank Turner en Tom Morello.

Update 22-8: Springsteens bijdrage bleef beperkt tot een felicitatie aan Joe Strummer. Hij noemde de zanger van The Clash “the brother I never had. You have been my inspiration for the past forty years”. De videoboodschap was opgenomen tussen zijn gitaren in zijn homestudio, maar Bruce had geen muzikale bijdrage in het programma.