Bruce was op 8 maart in Freehold bij een persbijeenkomst, waarin de Bruce Springsteen Archives and Center for American Music at Monmouth University bekendmaakte dat er een nieuwe tentoonstelling komt in de stad waar Bruce opgroeide.

De Bruce Springsteen Archives zijn ook verantwoordelijk voor de eerdere tentoonstelling ‘Springsteen: His Hometown’ in Freehold en de tentoonstelling ‘Bruce Springsteen Live!’ in de Grammy Museum Experience in het Prudential Center in Newark. Die tentoonstelling loopt nog tot 20 maart en verhuist daarna naar het Woody Guthrie Center in Tulsa, Oklahoma. De nieuwe tentoonstelling, die halverwege 2024 opent, wordt gehuisvest in het gebouw dat nu dienst doet als brandweerkazerne.

Springsteen was bij het persmoment in de brandweerkazerne. Hij kreeg eerst een jasje aangereikt van Kevin Kane, de burgemeester van Freehold. Bruce grapte dat hij het jasje met trots zou dragen als hij het ooit uit zijn kledingkast zou opduikelen. “Ik wist niet dat ik ook nog iets zou moeten zeggen hier, ik dacht dat ik alleen maar op de foto zou gaan”, zei Bruce daarna lachend. Toch hield hij een korte speech waarin hij sprak over zijn jeugd in Freehold. “Ik ervaarde alle gebruikelijke vreugde en een gebroken hart die horen bij het opgroeien in een klein stadje als dit. En natuurlijk, zodra de kans zich voordeed, maakte ik dat ik weg kwam. Het vreemde was dat terwijl ik me over de wereld begaf, ik altijd wist dat ik terug zou komen. Ik kwam altijd terug. En tot op de dag van vandaag heb ik nogal wat tijd en geld besteed om erachter te komen waarom ik steeds terugkom. En tot nu toe heb ik daar geen antwoord op.”

Bruce naast burgemeester Kevin Kane (foto: Doug Hood).

Bruce noemde de brandweerkazerne “het coolste gebouw in de stad”. Hij vindt het geweldig dat de tentoonstelling daar gehuisvest wordt. Vervolgens liet hij een ring zien die hij ooit kreeg van Tex Vinyard, zijn eerste manager toen hij bij The Castiles speelde. “Ik draag hem bij heel speciale gelegenheden, want het is het enige dat ik heb dat me diep verbindt met Center Street en de stad in het algemeen. En mijn oude vrienden die ik destijds kende, met wie ik werkte en speelde. Dat blijft een essentieel onderdeel van mij. Ik zou je niet eens kunnen vertellen waarom. Ik weet niet waarom. Ik weet alleen dat het zo is.”

Bruce ontmoette bij het persmoment ook een oom, Glenn Cashion, die nog steeds in Freehold woont. Met hem poseerde Springsteen ook buiten voor een foto. “Ik kom vaak in de stad”, zei Bruce in zijn speech.Heel, heel vaak. We zitten dan bij Federici’s of ik rijd alleen door de stad. Ik doe het nog steeds de hele tijd. Ik hou jullie in de gaten, denk ik. Het is mooi om deze stad in het middelpunt van mijn kunst en mijn leven te hebben. En ik hoop dat dat zo blijft totdat ze me in een kist leggen.”

Bruce met zijn oom Glenn Cashion. (Foto: Doug Hood)