Springsteen heeft via zijn website bevestigd dat er wordt gewerkt aan een verfilming van de totstandkoming van zijn eerste soloplaat Nebraska. Bruce en manager Jon Landau zijn als adviseurs nauw betrokken bij het project.

In januari konden we al in een Maybe True-bericht melden dat er plannen waren om een Nebraska-film te maken, maar vandaag is dat officieel bevestigd door Springsteens site.

Het script wordt geschreven door Scott Cooper, die ook de regie op zich neemt. Cooper heeft in 2009 de film Crazy Heart geregisseerd, over een countrymuzikant (gespeeld door Jeff Bridges, die voor zijn rol met een Oscar werd onderscheiden) wiens carrière in het slop is geraakt. De 33-jarige acteur Jeremy Allen White benaderd is om de rol van Springsteen te gaan spelen. White heeft sinds 2006 in verschillende speelfilms en televisieseries gespeeld en is onderscheiden met en Emmy Award en twee Golden Globes.

Het verhaal van de totstandkoming van Nebraska is eerder opgetekend door auteur Warren Zanes in het boek Deliver Me From Nowhere: The Making of Bruce Springsteen’s Nebraska dat vorig jaar verscheen. Zanes kreeg bij het schrijven van zijn boek ook de volledige medewerking van Springsteen en zijn management. Het is dit boek dat het uitgangspunt van het script voor de film vormt. De productie van de film start in het najaar.