Gisteravond was de boeklancering van ‘Onbeantwoorde verliefdheden’, de memoires van Stevie Van Zandt in Utrecht. Uitgeverij Volt, Be True, Leon Verdonschot en Broese zorgden er zo voor dat Nederland weer de primeur had van de eerste verkoop van het boek.

Dit was het eerste event dat we sinds de coronacrisis weer konden organiseren en zo’n 35 fans kwamen alvast sfeer voorproeven voor het bezoek van Steve volgende week in Den Haag. Op een prachtige locatie, de vernieuwde boekhandel Broese die in 2020 verhuisde naar een gerenoveerd oud pand waar eerst het Postkantoor zat, en waar Grietje Braaksma (bekend van het DWDD-boekenpanel) de bezoekers gastvrij onthaalde met een goodie bag. Uiteraard werd er op deze feestelijke avond ook gezorgd voor drankjes.

Sterk optreden van Trio Bier

De liefhebbers kwamen van dichtbij en van ver, tot België en Denemarken aan toe. Leon Verdonschot gaf een mooie inleiding, een bewerkte versie van de inleiding die hij schreef bij de Nederlandse vertaling van het boek. Daarin vertelt hij over zijn eigen kennismaking met Little Steven, in 1983, toen zijn buurman hem als tiener meenam naar zijn eerste concert, in de Hanenhof. Leon zei terecht dat de verkoop van de memoires een wereldprimeur was, de aanwezigen kregen als eerste ter wereld het boek in handen. Trio Bier was aanwezig voor een mooi muzikaal optreden. Jan Eilander en zijn twee kompanen hadden een mooie hertaling van Little Stevens ‘Princess of Little Italy’ (‘Het Mooiste Meisje van Lelystad‘) en twee ijzersterke eigen nummers in petto.

Meet & greet voor quizwinnaar

Daarna volgde een tien minuten durende video van een Q&A die Leon vorige week had opgenomen met Stevie, een kort vooruitzicht op het gesprek volgende week bij Border Kitchen in Den Haag. Aan het einde van het gesprek had Steve mooie woorden voor Nederland, waar hij graag komt, en voor “een van de beste platenzaken ter wereld, Concerto.” We sloten het programma af met een kennisquiz. De quiz werd voor de helft gespeeld via Kahoot en kreeg vanwege de haperende wifi een vervolg met ‘bandana op, bandana af’ (variant van petje op, petje af). De winnaar van de quiz ging er vandoor met een uitvergrote concertfoto van Bruce en Steve, twee vrijkaarten voor Border Kitchen en een meet & greet met Stevie. De nummers twee en drie kregen ook een uitvergrote concertfoto.

Alle bezoekers gingen naar huis met de Nederlandse vertaling van Stevies boek en een goodie bag met bandana, Stevie-boekenlegger en een door Be True gedoneerde fotoafdruk van een concertfoto van Steve (van het Malieveld in Den Haag, 2016).

Voor hen die naast de prijs grepen en voor de thuisblijvers: er zijn nog kaartjes te koop voor Border Kitchen op 6 oktober in Den Haag, waar Leon Verdonschot Stevie live voor publiek zal interviewen en enkele mensen uit het publiek ook de kans krijgen om een vraag te stellen.

Lees ook onze recensie van het boek van Steve.