De Amerikaanse tourdata zijn officieel aangekondigd. Van 1 februari tot en met 14 april 2023 geven Springsteen en de E Street Band 31 concerten in Amerikaanse arena’s.

De Amerikaanse Springsteen-tour van 2023 start in de Amalie Arena in Tampa, Florida. Het tourdeel eindigt in het Prudential Center in Newark, New Jersey. De eerste kaarten gaan woensdag 20 juli in voorverkoop. Voor veel shows gebruikt Ticketmaster het Verified Fan-systeem. Het lijkt erop dat je voor maximaal vijf shows je interesse kunt aangeven om verified fan te worden. Ook lijkt het erop dat in veel steden achter de staanplaatsen in de pit, voor de rest van de vloer zitplaatsen ingeruimd worden.

Wil je woensdag 20 juli aan de voorverkoop meedoen, dan kun je je tot zondag 17 juli aangeven dat je verified fan wilt worden. Het is daarmee niet gezegd dat je daarna automatisch een code voor de voorverkoop ontvangt. In het verleden werd aangegeven dat er onder meer gekeken zou worden naar eerdere Ticketmaster-aankopen voor Amerikaanse Springsteen-shows. In de praktijk grepen toen echter veel fans toch naast de voorverkoopcodes. Als er na de voorverkoop voor verified fans kaarten overblijven, worden die via een algemene voorverkoop verkocht. Voor de concerten in Houston, Philadelphia, Brooklyn en Cleveland is er een gewone voorverkoop zonder het verified fan-systeem.

In het persbericht dat is uitgegaan staat verder dat de shows in Groot-Brittannië nu ook zeer binnenkort worden aangekondigd. Ook gaan Springsteen en de E Street Band na het Europese deel van de tour verder met een tweede serie concerten in de VS.

Kijk voor alle voorverkoopinformatie over de Amerikaanse shows op de pagina Concertinformatie Amerika 2023 in de sectie Concerten. Er is ook een pagina Concertinformatie Europa 2023.