De Springsteen-download van deze maand is de derde en afsluitende Ghost of Tom Joad-show die Bruce gaf in Asbury Park, op 26 november 1996 in het Paramount Theatre op de boardwalk. Springsteen had er een speciale setlist voor gemaakt en veel special guests uitgenodigd. René van Diemen bezocht deze en de twee andere shows in Asbury Park en maakte de foto, die uiteindelijk op de hoes van deze archive-uitgave prijkt.

Het eerste concert van de serie van drie in Asbury Park was al eerder uitgebracht, maar deze afsluiter was de meest uitgelaten show van de serie in het Paramount Theatre. Natuurlijk waren er de nummers die vast in de Ghost of Tom Joad-shows zaten, zoals ‘Straight Time’, ‘Darkness on the Edge of Town’, ‘The Ghost of Tom Joad’ (ongewoon pas laat in de set gespeeld) en het trio ‘Sinaloa Cowboys’, ‘The Line’ en ‘Across the Border’. Daaromheen waren er speciale uitvoeringen van onder andere de Tunnel of Love-nummers ‘Tougher than the Rest’, ‘All that Heaven Will Allow’ en ‘When You’re Alone’. Ook waren er mooie versies van ‘Wild Billy’s Circus Story’ met Danny Federici op accordeon en ‘Shut Out the Light’ met Soozie Tyrell op viool, Danny op accordeon en Patti op achtergrondzang. Die laatste song was een intro voor dat andere nummer over de Vietnam-oorlog, ‘Born in the USA’.

Bruce met Little Steven en Vini Lopez (foto: René van Diemen).

Bij de toegiften kwamen Little Steven, Danny Federici, Patti Scialfa, Soozie Tyrell, Vini Lopez, Danny Gallagher en Richard Blackwell het podium op voor ‘I Don’t Want to Go Home’, ‘Spirit in the Night’ en ‘Rosalita’. De passende afsluiter was ‘4th of July, Asbury Park (Sandy)’. De show was een benefiet voor de brandweerkazerne van Asbury Park en het Women’s Center of Monmouth County.

Bruce met Patti, Vini Lopez, Big Danny Gallagher, Little Steven en Danny Federici (foto: René van Diemen).

René van Diemen bezocht de drie shows in Asbury Park. René herinnert zich dat de kaartverkoop van de concerten pas drie dagen voor de shows plaatsvond. “Ik kon geen kaarten voor alle drie bemachtigen, maar heb toch via via aan kaarten voor de drie concerten kunnen komen. Ik was er met een Spaanse vriend, Salvador Trepat van Point Blank, gewoon heengegaan in de hoop om kaarten te vinden. Het queuen op de boardwalk duurde erg lang en het was er steenkoud. De ijskoude wind hielp niet echt. Tussendoor heb ik nog een uitstap gemaakt naar Freehold en andere plaatsen.”

Van links naar rechts: Soozie Tyrell, Patti Scialfa, Vini Lopez, Big Danny Gallagher, Little Steven, Bruce, Richard Blackwell en Danny Federici (foto: René van Diemen).

“Voor deze laatste show kocht ik na lang wachten in de rij een kaartje boven in het theater op de achterste rij. Er was wel een man in black actief die sommige fans een upgrade gaf. Hij haalde een stelletje voor ons naar beneden. We zeiden nog dat we uit Europa kwamen maar kregen geen upgrade. Later ben ik nog wel wat naar voren kunnen raken. Na de show heb ik nog bij de backstage deur met een groep fans gewacht en Bruce een hand kunnen geven.”